Airbus - livrări mai lente din cauza unei crize a aprovizionării care a lăsat avioanele semiterminate

Airbus - livrări mai lente din cauza unei crize a aprovizionării care a lăsat avioanele semiterminate
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2022

Airbus a confirmat livrări mai lente în iulie, deoarece o criză a aprovizionării a lăsat avioanele semiterminate, fără motoare, dar și-a consolidat afacerile viitoare prin confirmarea unei noi comenzi majore din China, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Constructorul european de avioane a declarat că a livrat 46 de avioane în iulie, în scădere față de 60 în luna precedentă și 47 în iulie 2021, scrie News.ro.

ANAF a început executarea silită a senatorului Diana Șoșoacă, prin poprirea conturilor bancare și cerând Senat să rețină din indemnizația de parlamentar CITEȘTE ȘI ANAF a început executarea silită a senatorului Diana Șoșoacă, prin poprirea conturilor bancare și cerând Senat să rețină din indemnizația de parlamentar

Airbus și-a revizuit luna trecută previziunile de livrare pentru anul 2022 la 700 de aeronave, de la un obiectiv anterior de 720, după ce lacunele din lanțul de aprovizionare au lăsat compania fără suficiente motoare.

Airbus produce cea mai mare parte a avioanelor sale cu fuselaj îngust la Toulouse și Hamburg.

Numărul de 46 de livrări din iulie confirmă un articol Reuters de săptămâna trecută conform căruia Airbus a livrat puțin peste 45 de avioane.

În primele șapte luni ale anului, Airbus a livrat 343 de avioane, sau un total net de 341, după deducerea a două avioane A350 construite pentru Aeroflot, dar imposibil de livrat din cauza sancțiunilor.

Airbus le rezervase ca livrări în conturile sale din 2021, dar erau încă în Franța când Occidentul a impus sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Ulterior, producătorul de avioane a revocat comanda de la Aeroflot pentru cele două avioane și luni a declarat că a vândut două avioane A350 către Turkish Airlines.

De asemenea, compania a anunțat că a anulat comenzile de la Aeroflot pentru încă patru A350.

Între timp, Airbus a obținut o comandă majoră pentru aproape 300 de avioane de la companiile aeriene de stat din China, anunțată luna trecută, împreună cu câteva comenzi la Farnborough Airshow.

Mari capitale europene solicită Comisiei Europene introducerea rapidă a noului standard Euro 7 pentru vehicule CITEȘTE ȘI Mari capitale europene solicită Comisiei Europene introducerea rapidă a noului standard Euro 7 pentru vehicule

În acest an, Airbus a vândut 843 de avioane sau 656 după ajustarea pentru anulări.

Rivalul american Boeing, care a dominat salonul de la Farnborough în timp ce s-a străduit să atragă interes pentru avioanele 737 MAX, a cărui variantă mare se confruntă cu incertitudinea privind certificarea, urmează să publice marți datele referitoare la livrări.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane