Alstom construiește un depou în București. Tranzacție cu Atelierele Grivița

Alstom construiește un depou în București. Tranzacție cu Atelierele Grivița
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Alstom a anunțat că investește peste 50 de milioane de euro pentru construcția unui depou în centrul Capitalei, pentru mentenanța celor 37 de trenuri electrice de călători Coradia Stream achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Investiția totală este estimată la peste 50 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aceste 37 de trenuri, aflate în prezent în producție, sunt primele trenuri electrice de pasageri noi achiziționate în România, scrie News.ro.

Vești proaste pentru șoferi de la Consiliul Concurenței: Prețurile RCA ar putea crește în 2024 CITEȘTE ȘI Vești proaste pentru șoferi de la Consiliul Concurenței: Prețurile RCA ar putea crește în 2024

”Alstom, lider global în mobilitate inteligentă și sustenabilă, investește peste 50 de milioane de euro pentru înființarea unui depou de ultimă generație în București, pentru mentenanța noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream. Pentru început, Alstom a contractat achiziționarea a 30.000 de metri pătrați care includ mai multe clădiri pe Calea Grivitei din centrul Bucureștiului, cu acces direct la magistrala feroviară. Tranzacția a fost încheiată cu Atelierele Grivița, companie din București specializată în reparații de material rulant. Proiectul va include lucrări semnificative de modernizare a facilităților existente și construirea altora noi pentru crearea unui depou modern și complet echipat pentru mentenanța celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF)”, anunță Alstom.

Faza inițială a investiției – un depou echipat pentru operațiuni de testare și mentenanță – va fi gata la sfârșitul lunii ianuarie 2024, iar finalizarea completă este estimată în a doua jumătate a anului 2024. Noul depou va fi dotat cu utilaje și tehnologie de ultimă generație, care sunt folosite în depouri moderne de mentenanță a materialului rulant din Europa, inclusiv o instalație de diagnosticare digitală bazată pe cea mai avansată tehnologie, HealthHub – soluția Alstom pentru mentenanță predictivă, precum și un strung subteran pentru reprofilarea roților.

„Această investiție reflectă angajamentul pe termen lung al Alstom față de piața din România, unde furnizăm servicii de mentenanță pentru flota de metrou din București de aproape 20 de ani. Investiția într-o nouă facilitate de mentenanță pentru unități electrice multiple pentru ARF marchează o etapă semnificativă pentru noi și va deschide un nou capitol al prezenței noastre în România, mai ales că finalizarea investiției coincide cu cea de-a 30-a aniversare a Alstom în România,” a declarat Gabriel Stanciu, managing director Alstom pentru România, Bulgaria și Moldova.

Statul vrea să folosească Inteligența Artificială pentru colectarea TVA și să facă un Institut de IA de 100 milioane euro CITEȘTE ȘI Statul vrea să folosească Inteligența Artificială pentru colectarea TVA și să facă un Institut de IA de 100 milioane euro

Alstom recrutează activ pentru noua unitate de mentenanță, cel puțin 50 de noi angajați urmând să se alăture companiei pentru acest proiect, după care vor parcurge o etapă de instruire specializată.

În martie 2022, Alstom și Autoritatea Română pentru Reformă Feroviară (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 20 de trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de mentenanță asociate pe 15 ani. În septembrie 2022 a fost semnat un act adițional la contractul inițial pentru livrarea a încă 17 trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de mentenanță asociate pe 15 ani.

Alstom este lider global în servicii de mentenanță feroviară, cu peste 16.000 de angajați în 250 de unități de mentenanță în 40 de țări. Peste 35.500 de vehicule sunt deservite de contracte de întreținere a materialului rulant, dintre care aproximativ 50 de contracte au o durată de 20 de ani sau mai mult. În România, Alstom asigură neîntrerupt mentenanța flotei metroului din București din anul 2004.

Alstom produce trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail, tramvaie, până la sisteme la cheie, servicii, infrastructură, semnalizări și mobilitate digitală. Compania este prezentă în 63 de țări și având peste 80.000 de angajați din 175 de țări. Listată în Franța, compania a înregistrat venituri de 16,5 miliarde de euro pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alstom
depou
bucuresti