Amazon cumpără 1.800 de furgonete electrice Mercedes-Benz pentru livrări în Europa. Cea mai mare comandă de mașini electrice obținută de producătorul auto german

Amazon cumpără 1.800 de furgonete electrice Mercedes-Benz pentru livrări în Europa. Cea mai mare comandă de mașini electrice obținută de producătorul auto german
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 aug 2020

Amazon.com a comandat peste 1.800 de furgonete electrice de la Mercedes-Benz Vans pentru serviciile sale de livrări din Europa, cea mai mare comandă de vehicule electrice obținută până în prezent de subsidiara Daimler.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comanda vizează peste 1.200 de modele Mercedes-Benz eSprinter și 600 de modele Mercedes-Benz eVito, vehicule care vor fi livrate începând din acest an și care sprijină planul Amazon de a-și reduce amprenta de carbon din activitățile de transport.

Este cea mai mare comandă pentru vehicule electrice obținută până acum de Mercedez-Benz de la un singur client, dar nu și cea mai mare investiție de acest tip a Amazon.

Mercedes, la un pas de vânzarea uzinei Smart din Franța, în care va fi construit offroaderul Grenadier CITEȘTE ȘI Mercedes, la un pas de vânzarea uzinei Smart din Franța, în care va fi construit offroaderul Grenadier

În septembrie anul trecut, gigantul american din e-comerț a anunțat că a comandat 100.000 de furgonete electrice de la startup-ul Rivian Automotive, la care deține acțiuni, primele livrări fiind așteptate pentru anul viitor.

Amazon vrea să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2040, cu zece ani mai devreme față de termenul asumat de semnatarii Acordului de la Paris, retailerul înființând în acest sens o inițiativă globală, denumită “Climate Pledge”.

Mercedes-Benz a anunțat, astăzi, că s-a alăturat inițiativei, pe care o va sprijini cu propriul program de reducere a emisiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
mercedes-benz
furgonente electrice
comanda vehicule electrice
flota livrari amazon