Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei

Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei
scris 28 aug 2020

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță suplimentarea cu 60 de milioane de lei a bugetului pentru programul Rabla Plus pentru persoanele care doresc să achiziționeze mașini electrice sau hibride. "Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei", spune Alexe.

"Pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus, întregul buget pentru persoanele fizice care își doresc să își achiziționeze mașini electrice a fost epuizat", a anunțat, joi seară, într-o declarație de presă, Costel Alexe, menționând că anul acesta Rabla Plus a început cu cel mai mare buget de când există programul - 145 de milioane de lei, scrie News.ro

El a menționat că a fost păstrată cea mai mare primă de achiziție din Europa, circa 10.000 de euro.

Mercedes, la un pas de vânzarea uzinei Smart din Franța, în care va fi construit offroaderul Grenadier CITEȘTE ȘI Mercedes, la un pas de vânzarea uzinei Smart din Franța, în care va fi construit offroaderul Grenadier

"Bugetul pe care îl avem la dispoziție ne permite pentru 2020 să oferim circa 3.000 de vouchere pentru români care își doresc un mijloc de transport prietenos cu mediul, electric și evident care să polueze foarte puțin. La această dată avem deja pentru persoanele fizice un număr de rezervări aproape dublu față de anul trecut de mașini ecologice achiziționate prin Administrația Fondului de Mediu", a susținut ministrul Mediului.

Alexe a afirmat că trebuie stimulată, la nivel național, achiziția de mașini electrice.

"Am decis să suplimentăm bugetul AFM pentru programul Rabla Plus pentru a-i sprijini pe toți românii care își doiresc să-și achiziționeze un mijloc de transport, un autovehicul electric sau hibrid prietenos cu mediul. Am dispus demararea procedurilor pentru suplimentarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei. Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei", a precizat Alexe.

El a spus că în acest fel românii vor avea posibilitatea să achiziționeze un număr "aproape istoric, record" de mașini electrice.

"În 2020 am putea ajunge la 4.000 de mașini electrice, evident mai mult decât s-au achiziționat în toți cei patru ani de când funcționează programul Rabla Plus în România", a susținut Costel Alexe, menționând că în ultimii patru ani s-au achiziționat 3.000 de mașini electrice sau hibride prin programul Rabla Plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
costel alexe
rabla