Angajații uzinei McLaren vor să intre în grevă după ce au primit ca bonus câte un baton de ciocolată de 25 de pence

Angajații uzinei McLaren vor să intre în grevă după ce au primit ca bonus câte un baton de ciocolată de 25 de pence
scris 22 iun 2018

Angajații uzinei care fabrică monoposturile de Formula 1 McLaren sunt furioși pe conducere după ce au primit drept bonus batoane Freddo de ciocolată, de 25 de pence (1,35 lei).

"Lucrăm toate orele zilei, transpirăm sânge și ei ne dau batoane Freddo de 25 de pence. Managementul le dă supervizorilor, să le împartă angajaților. Strict câte una de de persoană. Primim Freddo când un pachet (n.r. - de piese) este produs într-un timp scurt. De exemplu, am avut două săptămâni să producem piesele pentru <upgrade-ul> din luna mai, din Spania. Am lucrat 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte și am terminat la timp. Așa că săptămâna următoare câte un <Freddo> a fost înmânat stafului, ca <bonus>. Am primit câte un Freddo și anul trecut, după ce am construit mașina", a declar un angajat pentru Daily Mail, sub protecția anonimatului.

Angajatul McLaren acuză conducerea companiei că nu are are habar de problemele monoposturilor și de lipsa lor de performanță, scrie News.ro.

"Ne-au spus la ședința de după Marele Premiu al Canadei că știu ce e greșit la mașină, dar nu știu cum să rezolve problema. Ne întreabă pe noi ei, care au salarii cu șase cifre. Asta arată că n-au habar despre ce se întâmplă. Îi numim <cei de neatins> și nu avem niciun respect pentru ei. Oamenii au început să boicoteze ședințele, pentru că sunt o glumă, atmosfera e toxică. Am vrea să facem grevă, dar oamenii se tem pentru slujbele lor", a adăugat el, referindu-se la directorul de curse Eric Boullier, la inginerul-șef Matt Morris, la șeful operațiunilor Simon Roberts și la directorul de operațiuni David Probyn.

CFR Călători introduce de la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui” – peste 40 de trenuri vor avea legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur CITEȘTE ȘI CFR Călători introduce de la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui” – peste 40 de trenuri vor avea legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur

McLaren a reacționat la aceste acuzații, afirmând că batoanele de ciocolată sunt cadouri spontane, amuzante și atent alese, cu care conducerea îi răsplătește pe angajați.

"McLaren are unul dintre cele mai loiale și angajate pe termen lung stafuri din întreaga industrie a motorsportului. Liderii echipei noastre sunt liberi să răsplătească staful cu cadouri spontane și amuzante, când simt că o treabă sau o sarcină merită o recunoaștere suplimentară și o recompensă. Acesta este doar un exemplu, alături de multe altele care se întâmplă în fiecare zi."

McLaren a câștigat de-al lungul timpului 20 de titluri mondiale, fiind a doua cea mai titrată echipă din istorie, după Ferrari. Bugetul anual al echipei de la Woking este de peste 200 de milioane de euro.

În acest sezon, Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au obținut după șapte etape 40 de puncte, cu care ocupă locul 5 din 10 în clasamentul constructorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mclaren
formula 1