Anularea Salonului Auto din Geneva schimbă planul - Dacia electrică va fi lansată online

Anularea Salonului Auto din Geneva schimbă planul - Dacia electrică va fi lansată online
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mar 2020

Debutul primei mașini Dacia complet electrică a fost dat peste cap de anularea Salonului Auto din Geneva, însă Renault nu renunță la momentul special al premierei. Modelul va fi lansat online, în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc conferința de presă de la Geneva.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault a anunțat că va prezenta noile modele ale sale care ar fi trebuit să aibă premiera la Geneva. Pentru români, salonul avea o semnificație specială, dat fiind faptul că ar fi trebuit să aibă loc premiera mondială a primului model compelt electric Dacia. Anularea Salonului Auto de la Geneva a dat însă peste cap planurile Renault. Dcizia de ultimă oră a francezilor se aliniază celorlalte companii auto: premierele vor avea loc online, în zilele următoare. Dacia electrică va avea premiera pe 3 martie, la ora 8.15 dimineața, în timp ce conceptul MORPHOZ de la Renault va fi prezentat o zi mai devreme. Renault va mai lansa și versiunile plug-in hibird ale modelelor existente, Clio, Captur și Megane Estate. Tot pe 3 martie, la ora 11, va fi prezentată și versiunea specială Alpine.

Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane. CITEȘTE ȘI Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane.

Reprezentanții Renault au confirmat pentru prima dată la conferința de prezentare a rezultatelor pe 2019 faptul că Dacia va vinde în Europa un automobil electric, „cel mai ieftin de pe piața europeană”. Potrivit informațiilor neoficiale, acest model va fi o versiune adaptată a lui Renault K-ZE, care este produs și se vinde în China, cu un preț care începe de la aproxiamtiv 8.000 de euro. În Europa, Dacioa electrică ar urma să înceapăt de la circa 15.000 de euro.

Salonul Auto de la Geneva a fost anulat ca urmare a deciziei autorităților elvețiene de a interzice evenmentele care adună la un loc mai mult de 1000 de persoane. Expozanții au cheltuit sume uriașe de bani pentru a-și pregăti standurile și nu vor primi despăgubiri. Singurii despăgubiți vor fi vizitatorii care și-au cumpărat deja bilete.

Mai multe companii auto, printre care BMW și Mercedes, au anunțat că vor lansa online mașinile care erau planificate pentru Geneva.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia electrica
dacia k-ze
dacia urban city
lansare dacia electrica