Volkswagen și Asociația de consumatori din Germania au ajuns la un acord în cazul scandalului emisiilor

Volkswagen și Asociația de consumatori din Germania au ajuns la un acord în cazul scandalului emisiilor
scris 28 feb 2020

Volkswagen AG și Federația asociațiilor de consumatori din Germania (VZBV) au ajuns la un acord cuprinzător, în primul proces colectiv din Germania, în care grupul auto este acuzat de manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunțat vineri Tribunalul din Brunswick, transmit DPA și Reuters.

Volkswagen a recunoscut, în 2015, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Până acum scandalul a costat producătorul auto german aproximativ 30 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Efect al coronavirus - Wizz Air reduce frecvența zborurilor spre unele destinații CITEȘTE ȘI Efect al coronavirus - Wizz Air reduce frecvența zborurilor spre unele destinații

Luna aceasta, VW anunțase că va plăti 830 milioane de euro (920 milioane de dolari) cetățenilor germani care au achiziționat vehiculele diesel, chiar dacă discuțiile privind stabilirea unui acord vor eșua.

Klaus Mueller, președintele VZBV, asociație care reprezintă 400.000 de șoferi din Germania, s-a pronunțat în favoarea unei înțelegeri transparente, sigure și fiabile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
dieselgate