Arabia Saudită vrea să convingă Tesla să producă vehicule electrice în regat

Arabia Saudită vrea să convingă Tesla să producă vehicule electrice în regat
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2023

Arabia Saudită este în negocieri preliminare cu producătorul american de vehicule electrice Tesla, pentru înființarea unei facilități de producție în regat, a anunțat luni publicația Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informația vine la doar câteva ore după ce directorul general al Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care l-a încurajat pe Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia. Întâlnirea a avut loc la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenția de presă Anadolu.

Polonia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești CITEȘTE ȘI Polonia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești

Arabia Saudită curtează Tesla oferindu-i dreptul de a achiziționa anumite cantități de metale și minerale de care are nevoie pentru vehiculele sale electrice, susține WSJ.

Regatul încearcă să-și diversifice economia dependentă de petrol, iar fondul său suveran este un investitor important în Lucid Group (LCID.O), unul dintre startup-urile care caută să concureze cu Tesla pe piața vehiculelor electrice, scrie Agerpres.

Una din propunerile luate în calcul de Arabia Saudită o reprezintă extinderea finanțării către traderul de materii prime Trafigura pentru proiectul unei mine de cobalt și cupru în Congo, care ar urma să aprovizioneze fabrica Tesla, susține WSJ.

Un purtător de cuvânt al Trafigura a precizat că firma își revizuiește opțiunile privind proiectul Mutoshi din Congo, în contextul creșterii costurilor și al prețului scăzut al cobaltului.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informația, în timp ce Fondul suveran Arabia Saudită nu a dorit să comenteze.

Obiectivul Tesla este de a vinde 20 milioane de vehicule pe an până în 2030, de la aproximativ 1,3 milioane în 2022.

BYD surclasează VW, Toyota și Honda, pe piața din China CITEȘTE ȘI BYD surclasează VW, Toyota și Honda, pe piața din China

În prezent, Tesla are șase uzine și construiește a șaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operațiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunțat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locație pentru o nouă uzină, iar luna trecută Tesla și-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului și până în prezent, acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 123%, iar zilele trecute firma a anunțat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită
tesla