Aston Martin l-a numit oficial în poziția de CEO pe șeful Mercedes-AMG

Aston Martin l-a numit oficial în poziția de CEO pe șeful Mercedes-AMG
scris 26 mai 2020

La doar câteva zile de la zvonurile privind schimbarea șefului Aston Martin, CEO-ul Andy Palmer și-a dat demisia și a fost înlocuit de șeful Mercedes-Benz AMG, după cum anunță compania într-un document transmis presei.

Potrivit deciziei Consiliului de Administrație al Aston Martin, Andy Palmer și compania au convenit asupra retragerii sale din poziția de președinte și CEO. În același timp, board-ul a votat numirea lui Tobias Moers în poziția de CEO, începând cu 1 august. Andy Palmer va părăsi compania imediat, astfel că în perioada rămasă compania va fi condusă de Keith Stanton, vicepreședinte și șef al producției, care va deveni COO interimar. Tobias Moers are 54 de ani și lucrează de25 de ani pentru Daimler AG. În prezent este președinte și CEO al Mercedes-AMG Gmbh, de aproape șapte ani. Potrivit descrierii făcute de cei de la Aston Martin, Moers a reușit să dubleze portofoliul de produse al diviziei de performanță a Mercedes-Benz și a crescut de patru ori numărul de unități vândute.

Compania are în vârful său, începând din martie, pe Lawrence Stroll, care a preluat postul de președinte executiv, după ce a investit peste 500 de milioane de lire în Aston Martin. „Board-ul a determinat că acum este timpul pentru un nou leadership pentru a livra planurile noastre. În numele board-ului vreau să-i mulțumesc lui Andy pentru munca grea, dedicația și angajamentul personale pentru Aston Martin Lagonda, din 2014. În acest timp compania și-a reînnoit cu succes gama de mașini sport, cu DB11, Vantage, DBS Superleggera și a adus primul SUV al mărcii, DBX în punctul de a fi gata pentru livrări în vară”, a declarat Stroll la plecarea lui Andy Palmer.

Mercedes Benz a anunțat deja înlocuitorul lui Moers, Philipp Schiemer, lăsând impresia că toată mutarea a fost anterior pregătită. Daimler deține 5% din Aston Martin, cele două companii având un parteneriat de succes în ultimii ani.

FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele

În luna februarie, Aston Martin a anunțat oficial că vinde 16,7% din acțiuni unui investitor, banii urmând să echilibreze nevoile de cash ale companiei. Cumpărătorul este Lawrence Sheldon Strulovici, cunoscut sub numele de Lawrence Stroll,în vârstă de 61 de ani, om de afaceri canadian, acționar al echipei de Formula 1 Racing Point (fosta Force India) și investor în companii de fashion, precum Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger și Michael Kors. Stroll deține și un circuit de curse în Canada.

Potrivit Aston Martin, vânzarea pachetului de acțiuni a venit „după performanțele dezamăgitoare din 2019”. Pentru a finanța dezvoltarea noului SUV DBX, Aston Martin a făcut și o majorare de capital, la care vor participa atât vechii acționari, cât și noul acționar. Acesta va deveni președinte executiv, în locul lui Penny Hughes, care a părăsit compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
andy palmer
mercedes amg
formula 1