Au fost anunțate finalistele Car of the Year 2021. Dacia s-a luptat cu cel mai bun model al său din istorie, Sandero

Au fost anunțate finalistele Car of the Year 2021. Dacia s-a luptat cu cel mai bun model al său din istorie, Sandero
scris 11 ian 2021

Jurnaliștii din juriul concursului Car of the Year 2021 au anunțat cele șapte modele finaliste, care concurează pentru titlul Mașina Anlui în Europa. Dacia s-a luptat pentru finala competiției cu cel mai bun model al său din istorie, Sandero.

Juriul Car of the Year a stabilit prin vot care sunt cele mai bune șapte automobile lansate în 2020 și care se luptă pentru titlul de Mașina Anului în 2021. Dacia Sandero a fost și ea printre mașinile eligibile, însă a pierdut, și în condițiile în care cele mai mari piețe auto ale Europei - Spania, Germania, Italia, Franța și Marea Britanie - au câte șase reprezentanți în juriu. Astfel, mașinile alese au o mulțime de calități, dar nu toate pot fi considerate „value for money”, unul dintre criteriile primordiale ale acestui concurs.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Dacă VW ID.3 sau Toyota Yaris sunt modele care aduc și inovație, și valoare contra bani, altele, precum Fiat 500 sau noul Land Rover Defender, sunt greu de explicat, nefiind nici foarte populare, nici extrem de inovatoare, dar suficient de scumpe. Cele mai mari șanse pentru câștigarea concursului le au în acest moment Citroen C4 și VW ID.3, însă orice altă decizie a juriului este posibilă, dată fiind diversitatea jurnaliștilor care votează.

Spre deosebire de alte concursuri similare, care urmăresc ierarhizarea automobilelor noi, COTY nu are mai multe secțiuni, bazate pe dimensiuni sau preț, nu ține cont de volumele vândute ale mașinilor până la data concursului și nu oferă premii de consolare mașinilor care nu ocupă locul 1. Din acest motiv, în finală, fiecare din membrii juriului are la dispoziție un număr de 25 puncte pe care trebuie să le distribuie tuturor finalistelor, cu cel mult 10 puncte acordate unui model.

VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie

Criteriile după care trebuie să analizeze mașinile fiecare jurat sunt complexe: design, confort, siguranță, consum, manevrabilitate, performanțe, funcționalitate, impact asupra mediului, satisfacția șoferului, dar și preț. Două criterii speciale, cel puțin teoretic, sunt inovația tehnică și celebra „valoare contra bani” (echivalentul raportului calitate/preț). Fiecare notare a jurnaliștilor din juriu trebuie să aibă o justificare scrisă.

Pe 1 martie 2021 va fi anunțat automobilul care va deține titlul Car of The Year 2021 (Mașina Anului 2021).

Finaliste Car of the Year 2021

1. Citroën C4

2. Cupra Formentor

3. Fiat New 500

4. Land Rover Defender

5. Škoda Octavia

6. Toyota Yaris

7. Volkswagen ID.3

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
car of the year
masina anului
vw id.3