Audi repornește fabricile din Europa până la sfârșitul lunii aprilie. Prima uzină, cea din Gyor, a început să producă

Audi repornește fabricile din Europa până la sfârșitul lunii aprilie. Prima uzină, cea din Gyor, a început să producă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 apr 2020

„Audi va reporni gradual producția la uzinele din Europa, în săptămânile următoare”, acesta este anunțul mărcii premium din cadrul VW Group, la scurt timp după ce marca de volum a grupului, VW,  a anunțat datele exacte de redeschidere a fabricilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Marca premium Audi își va reporni uzinele în coordonare cu restul uzinelor din cadrul VW Group, anunță compania, care nu dă termene fixe, deși are una dintre primele fabrici care au repornit activitatea, în Gyor, Ungaria. Audi AG spune că principala componentă a repornirii va fi siguranța angajaților, cu un ghid de măsuri transmis de Institutul de Boli Infecțioase Robert Koch, din Germania, dar și cu reguli specifice impuse de autoritățile din țările în care se află uzinele.

„Vom manageria restartul ca un act comun european”, a declarat Peter Kossler, membru al Consiliului de Administrație. El face referire la faptul că întreaga rețea logistică și de furnizori este strâns legată de restul mărcilor din grup.

Printre măsurile de siguranță sanitară, care includ inevitabil mască și mănuși, se numără și decalarea schimburilor, astfel încât angajații să nu se întâlnească în uzină sau în spațiile comune. În spațiile critice au fost create bariere fizice între angajați. De exemplu, acolo unde doi angajați trebuie să asambleze simultan componente ale mașinii, a fost instalat un panou de plexiglas.

Dezastru pe piața auto europeană: cea mai mare scădere din istorie a vânzărilor. Dacia - printre mărcile cele mai afectate CITEȘTE ȘI Dezastru pe piața auto europeană: cea mai mare scădere din istorie a vânzărilor. Dacia - printre mărcile cele mai afectate

Au fost obținute acorduri de la manageri de producție, experți în protecția muncii, sănătate, inginerie industrială și consiliul angajaților, după ce aceștia au analizat măsurile introduse. Au fost analizate spațiile comune, porțile de acces, spațiile de parcare și traficul intern din fabrică, dar și zona de catering și restaurantele. Toți angajații care vor putea munci de acasă vor face acest lucru.

Următoarele uzine vor porni în intervalul 20 - 30 aprilie, conform unui plan bine stabilit. Angajații care nu vor începe încă activitatea în prima fază a restartului vor rămâne în șomaj tehnic.

Volkswagen Passenger Cars, marca VW din cadrul grupului cu același nume, va reporni mai întâi în Germania, cu uzinele din Zwickau și Bratislava, Slovacia, în săptămâna care începe cu 20 aprilie. Restul de uzine din Germania, inclusiv cea mai mare fabrică a grupului din Wolfsburg, dar și din Portugalia, Spania, Rusia și SUA vor reporni pe 27 aprilie. În cursul lunii mai vor reporni uzinele din Africa de Sud, Argentina, Brazilia și Mexic.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi uzine
repornire fabrici auto
industria auto coronavirus