Volvo repornește parțial producția în Suedia

Volvo repornește parțial producția în Suedia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 apr 2020

Volvo a repornit activitatea la uzina din Olofstrom, din Suedia, unde sunt fabricate componente de caroserie, iar pe 17 aprilie pornește și uzina din Gothenborg. Ambele livrează piese pentru fabricile mărcii din China, care funcționează la capacitate normală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul suedez Volvo se numără printre companiile din Europa care au repornit producția, chiar dacă doar parțial. Unitatea de producție din orașul Olofstrom produce elemente de caroserie, care sunt folosite atât de uzina principală, din Torslanda, Gothenburg, dar și de uzinele Volvo din China, care produc pentru piața locală.

Purtătorul de cuvânt al Volvo Cars a declarat că situația furnizorilor este suficient de bună pentru a se relua producția, chiar dacă vor fi mici înreruperi, potrivit presei din Suedia. Volvo a trimis în șomaj tehnic 25.000 de angajați din Suedia, la începutul epidemiei de coronavirus din Europa.

O nouă veste bună din industria auto - Volkswagen repornește primele fabrici din Germania și Polonia peste 5 zile CITEȘTE ȘI O nouă veste bună din industria auto - Volkswagen repornește primele fabrici din Germania și Polonia peste 5 zile

Producția a început treptat și va crește ritmul în fiecare zi, deoarce pe 20 aprilie va reporni uzina de automobile din GothenBurg, unde se fabrică XC90, XC60 și V90. Tot pe 20 aprilie va reporni și uzina de motoare din Skovde, din Suedia, dar și cea din Belgia, dacă vor fi primite și acordurile autorităților locale. La Gothenborg este planificat să pornească linia de caroserii pe 17 aprilie.

Toate cele trei uzine din Suedia au fost închise pe 26 martie, iar cea din Ghent, Belgia, pe 17 martie.

Uzina din SUA, din Carolina de Sud, închisă în aceeași zi, va fi repornită pe 4 mai.

Volvo a redeschis toate cele patru uzine din China, încă din martie, iar muncitorii au revenit la programul normal de lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo productie
uzine volvo suedia