Volkswagen Group anunță estimările pentru primul trimestru și le anulează pe cele pentru întreg anul

Volkswagen Group anunță estimările pentru primul trimestru și le anulează pe cele pentru întreg anul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 apr 2020

Volkswagen anunță modificarea țintelor financiare pentru acest an, ca urmare a epidemiei de coronavirus. Potrivit companiei, pandemia a avut un impact semnificativ asupra afacerilor grupului, soldat cu declinul cererii, blocajele furnizorilor și oprirea producției.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Volkswagen Group transmite că rezultatele financiare ale companiei vor fi afectate de impactul epidemiei de Covid-19, astfel că cifrele pe care le așteaptă pentru primul trimestru vor fi mai mici decât cele estimate anterior.

„Bazat pe cifrele preliminare, Volkswagen Group așteaptă pentru primul trimestru din 2020 venituri din vânzări de aproximativ 55 miliarde euro”, anunță compania. Profitul operațional pentru același interval va fi de 0,9 miliarde euro, iar marja de profit va fi de aproximativ 1,6%”.

Volkswagen mai spune că turbulențele de pe piețele financiare și efectele pe cursurile de schimb ale pandemiei au generat costuri suplimentare de 1,3 miliarde euro în acest trimestru.

Disponibilitățile din activitățile auto au fost de 17,8 miliarde euro.

Compania a luat măsuri de securizare a lichidităților și de reducere a costurilor, prin optimizarea capitalului de lucru și prioritizarea investițiilor.

O nouă veste bună din industria auto - Volkswagen repornește primele fabrici din Germania și Polonia peste 5 zile CITEȘTE ȘI O nouă veste bună din industria auto - Volkswagen repornește primele fabrici din Germania și Polonia peste 5 zile

Compania spune că pregătește o repornire fazată a producției, cu standarde de siguranță sporite pentru angajați, fiind estimată o posibilă recuperare economică în cursul acestui an, bazându-se pe experiența din China.

Din aceste motive, Consiliul de Administrație al Volkswagen AG își asumă că previziunile pentru anul 2020, publicate în Raportul Anual 2019, nu mai pot fi atinse.

De asemenea, compania spune că în acest moment nu este posibil să realizeze noi previziuni pentru întergul an, dat fiind faptul că impactul pandemiei asupra cererii, lanțului de furnizori și producției nu pot fi estimate corect deocamdată.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw previziuni 2020
rezultate financiare vw group
industria auto coronavirus