Autostrada Gilău-Nădășelu de lângă Cluj va rămâne nefolosită cel puțin până la sfârșitul anului viitor

Autostrada Gilău-Nădășelu de lângă Cluj va rămâne nefolosită cel puțin până la sfârșitul anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2016

Porțiunea de autostradă de 9 kilometri dintre Gilău și Nădășelu este finalizată în proporție de 90% și va fi terminată în curând, dar va putea fi folosită tocmai după ce va fi construit podul peste râul Someș, care face legătura cu restul autostrăzii A3, și nodul rutier de la Gilău, a precizat vineri Ministerul Transpoturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit estimărilor actuale, lucrările la podul peste Someș vor începe cel mai devreme în primăvara anului viitor și vor dura 10 luni, în cel mai bun caz, scrie News.ro.

“Secțiunea Gilău - Nădășelu va putea fi dată în folosință după finalizarea lucrărilor la Podul peste Râul Someș și a Nodului Rutier Gilău. În acest moment, execuția lucrărilor pentru acest pod se află în licitație. Procedura va fi finalizată în decembrie 2016, iar câștigătorul va demara lucrările în primăvara anului 2017, dacă nu vor fi înregistrate contestații. Firma de construcții va avea la dispoziție 10 luni pentru realizarea lucrărilor”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

În 2014, CNADNR a licitat proiectarea și execuția podului, însă apoi a anulat licitația. În 2015, compania de stat a decis din nou scoaterea la licitație, însă doar pentru lucrările de execuție.

În aprilie 2017 vor începe și lucrările la nodul rutier Gilău, după ce va fi încheiat procesul de licitație cu toate etapele aferente.

Mercedes-Benz rămâne lider pe piața auto premium după primele zece luni CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz rămâne lider pe piața auto premium după primele zece luni

Termenele au fost anunțate de către ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, aflat vineri în vizită pe șantierele autostrăzilor din Transilvania: Gilău - Nădășelu, Târgu Mureș - Ogra și Suplacu de Barcău - Borș.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor pe Autostrada Târgu Mureș - Ogra, pe primul lot, dintre Târgu Mureș și Ungheni, execuția lucrărilor este în curs de relicitare.

Compania de drumuri estimează că în primăvara lui 2017 vor începe efectiv lucrările, dacă nu apar contestații.

Pe lotulul al doilea, dintre Ungheni și Ogra, progresul fizic este de 15%, iar termenul de finalizare estimat este vara anului viitor.

Antreprenorul a transmis o notificare prin care solicită rezilierea contractului.

Ministrul Transporturilor, care mai are circa o lună de mandat, a sugerat că societățile de construcții care nu respectă termenele ar putea fi penalizate.

"De acum înainte, vom dezvolta parteneriate cu antreprenorii care demonstrează seriozitate și profesionalism, care respectă calitatea și bineînțeles termenele unui proiect”, a mai spus Bușe.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada gilau-nadaselu