Beijingul vrea să sancționeze întreprinderile americane implicate în vânzarea a 66 de avioane de vânătoare Taiwanului

Beijingul vrea să sancționeze întreprinderile americane implicate în vânzarea a 66 de avioane de vânătoare Taiwanului
scris 21 aug 2019

China a denunțat miercuri vânzarea de către Statele Unite a 66 de avioane de vânătoare de tip F-16 Taiwanului și a amenințat să sancționeze întreprinderile americane implicate în acest contract în valoare de opt miliarde de dolari, relatează AFP.

”China va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja interesele, inclusiv impunând sancțiuni întreprinderilor americane implicate în această vânzare de arme Taiwanului”, a declarat, într-o conferință de presă, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, scrie News.ro.

Registrul Comerțului, modernizat cu 190 milioane lei: Vor fi introduse proceduri online și eliminate documente pe hârtie CITEȘTE ȘI Registrul Comerțului, modernizat cu 190 milioane lei: Vor fi introduse proceduri online și eliminate documente pe hârtie

Vânzarea a fost anunțată marți de către un oficial de la Departamentul de Stat american.

Această vânzare este ”conformă” ”angajamentului nostru de a menține capacitățile de autoapărare ale Taiwanului”, a subliniat el, un mesaj adresat Beijingului, care consideră Taiwanul drept una dintre provinciile sale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
f-16
beijing