BMW a prezentat un concept de stradă specială pentru vehicule electrice pe două roți în care gestionarea traficului se face cu ajutorul AI-ului

scris 24 nov 2017

Producătorul auto BMW și Universitatea Tongji din Shanghai au creat un concept de stradă a viitorului pe care circulă doar biciclete și scutere electrice.

Numită Vision E3 Way, strada imaginată de cei de la BMW împreună cu cercetătorii chinezi este gândită ca o rută specială pe care să circule exclusiv vehicule electrice pe două roți, de la biciclete la scutere.

Vision E3 Way ar fi o arteră suspendată, construită deasupra străzilor obișnuite din orașe. Aceasta ar fi complet acoperită de la un capăt la altul, cu pereți și acoperiș din sticlă și un sistem de aerisire în care purificarea aerului se face cu apă de ploaie.

Un sistem de inteligență artificială ar monitoriza permanent traficul și ar stabili automat limite de viteză pentru ca vehiculele mai rapide să intre în coliziune cu cele mai lente. Limita maximă a vitezei ar fi de aproximativ 25 de kilometri pe oră.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

O astfel de stradă ar putea crea o legătură a rapidă a cartierelor mărginașe cu centrul și chiar ar putea înconjura un oraș precum o șosea de centură. Accesul s-ar putea face atât cu un vehicul personal, cât și pe baza unui sistem de închiriere.

Vision E3 Way sună ca o idee grozavă, cu un mare dacă: dacă va deveni vreodată realitate. Separarea bicicletelor și scuterelor de mașini i-ar putea scuti pe cei care preferă transportul pe două roți de toate neplăcerile pe care străzile aglomerate cu mașini le creează.

Pe de altă parte, costurile de construcție și schimbarea radicală a peisajului urban sunt două piedici care vor sta mereu în calea transformării unor astfel de idei futuriste în realitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
biciclete
scutere
electrice