Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța

Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța
scris 23 nov 2017

Dacia a prezentat prețurile celei de-a doua generații Duster, model ce va fi expus publicului în premieră în weekendul 8-10 decembrie. Marea surpriză a SUV-ului de la Mioveni este scumpirea foarte mare, cu aproximativ 1.500 de euro, față de generația anterioară. Profit.ro a anunțat în urmă cu 10 zile calendarul lansării noului model.

Dacia Duster a fost prezentat jurnaliștilor în primul test de la lansarea din septembrie, la Frankfurt, moment în care a anunțat și prețurile pentru noul model. În pofida promisiunilor făcute de reprezentanții Dacia anterior, potrivit cărora Duster nu se va scumpi cu mai multe de 10%, Duster 2 va costa aproape la fel de mult precum concurenți de la alte mărci, respectiv 12.350 euro în versiunea de bază, fără 4x4, mai scumpă cu 450 de euro față de Dacia Duster din Franța, unde a fost anunțat un preț de bază de 11.900 euro, similar cu generația anterioară.

Dacia Duster este similară din punct de vedere tehnic cu generația anterioară, Duster 2 primind doar o redesenare discretă a caroseriei, împreună cu câteva echipamente suplimentare și lumini de zi de tip LED.

Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor CITEȘTE ȘI Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor

Interiorul a suferit o transformare ceva mai pronunțată, cu o planșă de bord nouă și diverse repere redesenate.

Printre electronicele care echipează acum Duster, multe dintre ele opționale, se numără aerul condiționat automat, accesul fără cheie sau sistemul de avertizare pentru unghiul mort. De asemenea, patru camere amplasate de jur împrejurul caroseriei asigură o mai bună manevrare a mașinii în spații înguste.

În cazul motoarelor, nu există nicio noutate, fiind disponibile aceleași 1.6 benzină, 1.2 benzină turbo, și 1.5 diesel, de 90 și 110 CP.

Versiunile de echipare vor fi diferite de cele ale actualului Duster, respectiv Essential, Comfort și Prestige. Prețurile anunțate sunt cel puțin surprinzătoare, având în vedere că echiparea Essential are foarte puține echipamente în plus, care însă vor costa aproape 1.500 de euro în plus. Practic, pentru 12.350 euro, românii care cumpără un Duster Essential vor primi 6 airbaguri, devenite deja uzuale la orice autoturism european, sistemul start-stop (de asemenea, standard la aproape orice mașină) și geamuri electrice față.

Varianta de top va costa aproape 19.000 de euro, un preț care se bate de la egal la egal cu SUV-uri mult mai bine echipate, mai ales din punct de vedere al siguranței. Să reamintim că Dacia Duster nu are nicio îmbunătățire a sistemelor de siguranță, fiind oferite aceleași tehnologii care i-au adus în 2011 doar 3 stele EuroNCAP.

Prețurile Dacia Duster 2 pentru România: mai scumpă cu aproape 1.500 de euro decât vechiul Duster și cu 450 euro față de Franța

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
preturi duster