BMW investește în tehnologia de conducere fără șofer pentru camioane

BMW investește în tehnologia de conducere fără șofer pentru camioane
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iul 2021

Constructorul german BMW a anunțat o investiție realizată prin divizia i Ventures, în compania Kodiak Robotics, specializată în dezvoltarea de tehnologii pentru conducerea autonomă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BMW i Ventures, companie cu sediul în Silicon Valley, a confirmat o investiție în Kodiak Robotics, fără să precizeze valoarea acestei investiții. Fondurile vor fi utilizate de compania americană pentru extinderea dezvoltării de tehnologie pentru camioanele fără șofer, dar și pentru recrutarea de noi specialiști și pentru lărgirea flotei de camioane. Reprezentanții Kodiak au declarat că investiția BMW este una financiară și nu are ca scop preluarea de soluții pentru propriile vehicule. Recent, și Bridgstone a anunțat o investiție în acestă companie.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Kodiak Robotics a fost fondată în 2018 de mai mulți veterani ai conducerii autonome care provind de la Google, Uber și Lyft, devenind lider în soluții de autonomie pentru camioane de cursă lungă. Compania are deja o flotă extinsă cu care livrează mărfuri în Texas, însă desfășoară permanent teste cu camioanele sale și își dezvoltă permanent tehnologia utilizată, care permite să actualizeze dinamic hărțile, de exemplu în situații de drumuri în lucru sau de altă natură, astfel încât livrările să poată fi efectuate fără opriri. Ținta companiei este dezvoltarea unui camion cu autonomie de nivel 4, însă în prezent testele se fac la nivelul 2, adică un șofer asistă permanent camionul, pe traseu, exclusiv pe segmente de autostradă.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

"Kodiak Driver este una dintre cele mai avansate pachete tehnologice din domeniul camioanelor autonome și a făcut pași uriași spre implementarea fără conducător auto", a declarat Kasper Sage, partener BMW i Ventures. "Observatorii din industrie consideră că aceste camioane autonome vor fi una dintre primele aplicații viabile din punct de vedere comercial ale tehnologiei autonome și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Kodiak în următorii ani pentru a pune camioanele autonome pe șosele."

"Suntem încântați să colaborăm cu BMW i Ventures pentru a accelera comercializarea tehnologiei de transport autonom a Kodiak", a declarat Don Burnette, directorul executiv Kodiak. "BMW i Ventures este unul dintre principalii investitori în tehnologia auto și va fi un partener strategic perfect pentru Kodiak."

BMW i Ventures este fondul de investiții al BMW, care investește bani și resurse în companii start-up din domeniile transportului, producției, lanțului de aprovizionare și dezvoltării durabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw conducere autonoma
bmw kodiak
camioane fără șofer