BMW își revizuiește previziunile pe 2023, cu vânzări în creștere și un EBIT mai mare

BMW își revizuiește previziunile pe 2023, cu vânzări în creștere și un EBIT mai mare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 aug 2023

BMW Group și-a actualizat perspectivele pentru anul 2023, ca urmare a performanțelor din prima jumătate a anului. Compania mizează pe „o creștere solidă” a vânzărilor până la finalul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BMW prognozează că va înregistra o creștere a vânzărilor pe baza listei de comenzi foarte mare și cu ajutorul producției îmbunătățite, în același timp fiind estimat un EBIT de 9 – 10,5%, față de 8 – 10% cât era intervalul anterior.

Locatori de avioane importanți vor merge în justiție pentru a cere să fie despăgubiți de companiile de asigurări în legătură cu avioanele blocate în Rusia CITEȘTE ȘI Locatori de avioane importanți vor merge în justiție pentru a cere să fie despăgubiți de companiile de asigurări în legătură cu avioanele blocate în Rusia

„Având în vedere performanța operațională solidă din prima jumătate a anului 2023, compania se așteaptă la un impuls pozitiv în afaceri în a doua jumătate a anului”, spune BMW.

 Compania mai precizează că, în segmentul auto, rentabilitatea capitalului angajat (RoCE) se va situa între 18% și 22% (anterior: 15% până la 20%), pe segmentul Financial Services indicatorul Return on Equity (RoE) va fi între 16% și 19% (anterior: 14% până la 17%).

TABEL Săptămâna scumpirilor. Benzina și motorina standard au sărit de 7 lei în mai multe stații din capitală. Prețuri mai mari cu 40 bani/l decât la începutul verii CITEȘTE ȘI TABEL Săptămâna scumpirilor. Benzina și motorina standard au sărit de 7 lei în mai multe stații din capitală. Prețuri mai mari cu 40 bani/l decât la începutul verii

În plus, fluxul de numerar liber în segmentul auto este acum anticipat să depășească 6 miliarde de euro pentru întregul an 2023, luând în considerare investițiile mai mari în trecerea la electromobilitate, precum și stocurile sporite pentru a asigura aprovizionarea necesară a vehiculelor pe piețe. În același timp, constructorul german se așteaptă la cheltuieli mai mari pentru furnizori din cauza inflației, iar lanțul de aprovizionare va continua să aibă un impact negativ în a doua jumătate a anului.

În prima jumătate a anului, BMW Group a înregistrat o marjă EBT de 12,6%, cu o valoare de 11,2 în trimestrul al doilea, vânzările de automobile urcând până la 1,2 milioane de unități, cu 4,7% mai mult decât în anul anterior. Marja EBIT a segmentului auto a fost de 10,6%, ca urmare a unui volum de vânzări mai mare, un mix de produse mai bun și o situație pozitivă a prețurilor, în ciuda efectelor negative ale schimbului valutar, dar și a costurilor mai mari cu materialele și garanția.

SUA nu se grăbesc să interzică mașinile cu combustie, dar pun limite drastice pentru consum până în 2032 CITEȘTE ȘI SUA nu se grăbesc să interzică mașinile cu combustie, dar pun limite drastice pentru consum până în 2032

Segmentul Financial Services a generat câștiguri brute de 1.704 milioane de euro, cu 759 milioane de euro în trimestrul al doilea. Fluxul de numerar liber în segmentul auto a fost de 3,1 miliarde de euro, respectiv, 1,2 miliarde EUR în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw rezultate vanzari
mini
bmw electrice