BMW lansează o nouă versiune a sistemului de operare iDrive bazat pe Linux

BMW lansează o nouă versiune a sistemului de operare iDrive bazat pe Linux
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mar 2023

Mașinile BMW de ultimă generație vor primi un nou sistem de operare și control actualizat, iDrive, care aduce o serie de îmbunătățiri de design și funcționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW iDrive, sistemul de operare bazat pe Linux, care controlează și afișează funcțiile automobilelor de ultimă generație ale mărcii, a primi o nouă dezvoltare, numită 8.5, și va fi instalată pe modelele noi, care acum utilizează OS 8, respectiv mașinile din clasele medie, executive și de lux. În același timp, BMW precizează că OS 9, aflat în proces de dezvoltare pe baza Android Opel Source Project, va fi instalat, la momentul finalizării, pe modelele de clasă compactă.

FOTO Statele Unite deschid o investigație asupra Tesla în urma unor reclamații de la șoferii care spun că le-a căzut volanul în mers CITEȘTE ȘI FOTO Statele Unite deschid o investigație asupra Tesla în urma unor reclamații de la șoferii care spun că le-a căzut volanul în mers

BMW iDrive 8.5 vine cu un nou ecran de pornire cu funcții aranjate mai clar și care permite o mai mare ușurință de utilizare pe ecranul central curbat BMW. Un nou conceptul QuickSelect al sistemului aduce în plus o structură de meniu îmbunătățită inspirat din dispozitivele electronice personale, precum telefoanele. BMW spune că noul sistem de operare va fi introdus treptat la modelele actuale, pe parcursul anului 2023.

„Stephan Durach, vicepreședinte executiv BMW Group, susține că BMW pune accent pe o ofertă mai largă de conținut digital pentru informații și divertisment, cicluri mai scurte de actualizare a funcțiilor, informații mai bune despre punctele de încărcare pentru automobilele electrice și accesul îmbunătățit la o serie de servicii online.

VIDEO & FOTO Ford lansează la Craiova cel mai puternic model Puma de până acum, cu motor mild-hybrid CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford lansează la Craiova cel mai puternic model Puma de până acum, cu motor mild-hybrid

Sistemul introduce în funcționrea iDrive principiul „nivel-zero” care aduce toate funcțiile și informațiile relevante pe un singur nivel, fără a mai fi nevoie de sub meniuri. Widget-urile live apar într-un aranjament vertical, pe partea șoferului și pot fi configurate individual.

Funcționalitatea QuickSelect face posibilă selectarea directă a programelor de divertisment, a listelor de contacte și a setările automobilului, pornirea interacțiunii cu Asistentul Personal Inteligent BMW sau activarea altor opțiuni de meniu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw idrive
sistem operare bmw
actualizare bmw idrive