BMW pregătește 12 vehicule electrice în următorii 8 ani. Primul, cu numele i5, concurent cu Tesla 3, va fi prezentat la Frankfurt sub formă de concept

BMW pregătește 12 vehicule electrice în următorii 8 ani. Primul, cu numele i5, concurent cu Tesla 3, va fi prezentat la Frankfurt sub formă de concept
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 sep 2017

Reprezentanții BMW au anunțat că au în plan dezvoltarea a nu mai puțin de 12 mașini complet electrice, dintr-un total de 25 de vehicule noi, propulsate cu ajutorul bateriilor, toate gata să fie lansate până în 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul BMW Harald Kruger a anunțat că viitoarele mașini electrice vor ajunge să aibă autonomii de deplasare de până la 700 km, o valoare uriașă, deocamdată, când sunt multe mașini cu motoare termice care nu ating această autonomie cu un plin de motorină sau benzină.

Prima lansare a mărcii în acest segment va fi la Frankfurt, unde va fi dezvăluit o limuzină sport, cel mai probabil cu numele i5, care preia liniile lui i8, dar are dimensiuni mai mici, fiind un puternic concurent pentru modele Tesla. Lansarea pe piață va mai aștepta, însă, deoarece nu va fi disponibilă mai devreme de 2021.

Harald Kruger a mai spus că modelele electrice sau hibirde vor include și marca de lux Rolls Royce și divizia M a BMW.

Tot la Frankfurt, Mini, marcă a grupului BMW, va prezenta propria variantă electrică, ce va ajunge pe piață în 2019. În 2020, va urma SUV-ul X3, în variantă electrică.

VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai rapidă generație BMW M5, cu 600 CP și tracțiune integrală M xDrive CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai rapidă generație BMW M5, cu 600 CP și tracțiune integrală M xDrive

Potrivit șefului BMW, toate mașținile complet electrice de la BMW vor purta denumirea „i”.

Wolfgang Schulz, director general BMW Group Romania, a transmis presei din România propria declarație despre Salonul auto de la Frankfurt. „Cu un număr record de premiere mondiale, printre care și multe concept car-uri, acesta este unul din cele mai importante saloane auto din istoria companiei - am început o ofensivă de modele fără precedent și prezența BMW Group la Frankfurt este o dovadă puternică în acest sens.”, spune șeful reprezentanței locale, amintind că viitoarele modele ale grupului bavarez vor fi importante pentru piața românească. „BMW X3 este cea mai importantă noutate de la Frankfurt, în timp ce cu BMW Seria 6 Gran Turismo oferim o alternativă la modelele touring clasice și sperăm să deschidă interesul pieței locale și către alte direcții.”

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
frankfurt
i5