BMW: un nou credit de tip revolving sindicalizat de 8 miliarde de euro

BMW: un nou credit de tip revolving sindicalizat de 8 miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2023

Constructorul auto german BMW a contractat un credit RCF susținut de 43 de bănci internaționale de pe trei continente, pentru înlocuirea unui credit anterior de 8 miliarde de euro, luat în urmă cu 6 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW își va susține operațiunile de dezvoltare de noi automobile electrice cu ajutorul unui Revolving Credit Facility de 8 miliarde de euro, la care au contribuit nu mai puțin de 43 de bănci din Europa, America și Asia, având ca bănci coordonatoare BNP Paribas, Citi și Deutsche Bank.

 Compania auto spune că a prezentat băncilor informații complete despre progresul companiei în domenii privind sustenabilitatea și obiectivele acesteia.

„La BMW Group, sustenabilitatea este practicată în cele trei fațete ale sale - economic, ecologic și social. Este prezentă în diferitele divizii ale companiei, obiectivele sale sunt omniprezente, iar sustenabilitatea este punctul central al strategiei noastre pe termen lung. Pentru prima dată, am dezvăluit cuprinzător activitățile noastre corespunzătoare într-un proces de finanțare globală”, a declarat miercuri Walter Mertl, director financiar al BMW AG la München.

Linia de credit revolving sindicalizată este unul dintre instrumentele de finanțare standard ale BMW Group Corporate Finance și este utilizată de companie pentru a asigura accesul pe termen scurt la lichiditate. BMW spune că nu a tras niciodată creditele RCF contractate.

Elogii în presa britanică pentru Dacia Jogger: „Este mașina cu cea mai bună valoare de pe piață. Punct” CITEȘTE ȘI Elogii în presa britanică pentru Dacia Jogger: „Este mașina cu cea mai bună valoare de pe piață. Punct”

În urmă cu câteva zile, agenția Bloomberg dezvăluia că BMW, Mercedes și alte companii auto s-au împrumutat prin vânzarea de bonduri în ultima lună în valoare de 8,45 miliarde euro, marcând cea mai ridicată lună din ultimii șase ani în privința împrumuturilor făcute de companiile auto. Împrumuturile au fost făcute la „rate ale dobânzilor dramatice”, care se vor regăsi în finanțările acordate clienților acestor mărci auto. În privința BMW, informațiile arată că a emis bonduri de 2 miliarde de euro, cu dobânzi de 3,25% și 3,625%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw credit
bmw rcf
bmw bonduri