Boeing anunță costuri suplimentare inițiale de 1 miliard de dolari din cauza crizei 737 MAX și retrage estimările financiare pentru acest an

Boeing anunță costuri suplimentare inițiale de 1 miliard de dolari din cauza crizei 737 MAX și retrage estimările financiare pentru acest an
scris 24 apr 2019

Constructorul american de avioane Boeing a anunțat costuri suplimentare de 1 miliard de dolari în primul trimestru, a retras estimările financiare pentru acest an, urmând să publice cifre noi, și a oprit răscumpărările de acțiuni, în urma crizei provocate de suspendarea zborurilor cu avioane 737 MAX la nivel global, pe fondul tragediilor recente.

Compania a redus producția de la 52 la 42 de aeronave pe lună în urma accidetelor, iar cash flow-ul operațional s-a redus, în primul trimestru, cu 350 de milioane de dolari față de anul trecut. Veniturile Boeing au scăzut cu 2% în primul trimestru din acest an, la 22,92 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

O imagine completă asupra problemelor cu care compania se confruntă urmează să prindă contur la finele celui de-al doilea trimestru, în contextul în care tăierile de producție au început la jumătatea lunii aprilie.

Uber a atras 1 miliard de dolari pentru mașini fără șofer de la Toyota, Denso și SoftBank CITEȘTE ȘI Uber a atras 1 miliard de dolari pentru mașini fără șofer de la Toyota, Denso și SoftBank

Constructorul se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria de peste 100 de ani a companiei și umează să explice investitorilor ce planuri are pentru reducerea impactului financiar și reputațional, într-o conferință în această seară. Investitorii ar putea fi îngrijorați și de potențialul impact al accidentelor în care au fost implicate aeronave 737 MAX asupra noului model 777X, care ar urma să fie folosit pentru curse comerciale din 2020.

Potrivit firmei britanice de consultanță Brand Finance, publicitatea negativă generată de imobilizarea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX în întreaga lume după două catastrofe aeriene ar urma să conducă la deprecierea cu 12 miliarde dolari a valorii mărcii constructorului american de avioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max
777x
costuri boeing
accidente beoing