Valoarea mărcii Boeing ar putea să se deprecieze cu 12 miliarde dolari din cauza crizei 737 MAX

Valoarea mărcii Boeing ar putea să se deprecieze cu 12 miliarde dolari din cauza crizei 737 MAX
scris 16 apr 2019

Publicitatea negativă generată de imobilizarea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX în întreaga lume după două catastrofe aeriene ar urma să conducă la deprecierea cu 12 miliarde dolari a valorii mărcii constructorului american de avioane, a estimat luni firma britanică de consultanță Brand Finance, transmite Reuters.

Brand Finance a precizat că și-a revizuit o primă estimare a valorii brandului Boeing, după un mesaj publicat pe Tweeter de președintele SUA, Donald Trump în care acesta a invitat grupul Boeing să remedieze deficiențele modelului 737 MAX și să-i facă un ''rebranding'', scrie Agerpres.

EXCLUSIV Marfin Bank își schimbă numele CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marfin Bank își schimbă numele

Anterior, Brand Finance a estimat la 7,5 miliarde dolari pagubele provocate reputației Boeing, imediat după ce catastrofa avionului Boeing 737 MAX aparținând companiei Ethiopian Airlines a provocat 157 de victime în data de 10 martie, la cinci luni după ce un accident al unui avion similar aparținând companiei Lion Air a provocat 189 de victime.

Potrivit Brand Finance, Boeing are cea mai valoroasă marcă din sectorul aerospațial, aceasta crescând cu 61% în 2018 până la 32 de miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max