Boeing construiește prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în Marea Britanie

 Boeing construiește prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în Marea Britanie
scris 24 feb 2017

Boeing va construi prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în nordul Angliei, a anunțat vineri producătorul american de aeronave. Fabrica presupune o investiție de peste 20 milioane lire sterline (25 milioane dolari) și va produce componente high-tech pentru modelele 737, 737 MAX și 777. 

“Marea Britanie oferă Boeing talentul și infrastructura necesare în vederea creșterii și păstrării unor standarde înalte de producție și calitate. Decizia de a produce componente de mare valoare în Marea Britanie reprezintă un nou exemplu în privința angajamentului Boeing de a se extinde aici, sprijinind astfel prosperitatea Marii Britanii pe termen lung“, a spus, într-un comunicat, Sir Michael Arthur, președintele diviziei europene a celui mai mare grup aerospațial din lume.

Boeing Sheffield, specializată în producția de sisteme de acționare, se va întinde pe o suprafață de 2.300 mp și va avea initial 30 de angajați, recrutările urmând să înceapă în 2018. Boeing are deja peste 2.000 de angajați în Marea Britanie, însă nu în industria producătoare.

Boeing a obținut o comandă de avioane în valoare de 22 de miliarde de dolari din partea companiei indiene SpiceJet CITEȘTE ȘI Boeing a obținut o comandă de avioane în valoare de 22 de miliarde de dolari din partea companiei indiene SpiceJet

Construcția unității face parte dintr-un program mai amplu al Boeing pentru SUA și Marea Britanie, care urmărește trecerea la producția internă de componente și sisteme de acționare cheie, în vederea creșterii eficienței producției și reducerii costurilor la nivelul rețelei de aprovizionare

Prima unitate de producție din Europa a americanilor va fi amplasată lângă centrul de cercetare al Boeing de la Sheffield, unde McLaren Automotive construiește o fabrică de componente auto. Producătorul de mașini sport a anunțat recent că își va muta, în 2019, producția de șasiuri din Austria la noua fabrică, operațiune prin care va reduce expunerea companiei la taxele ce ar putea fi introduse pentru importul de componente post-Brexit, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sheffield
marea britanie
fabrica
investitie
componente aeronave