Boeing va construi viitoarea generație de avioane Air Force One, într-un contract de 3,9 miliarde de dolari

Boeing va construi viitoarea generație de avioane Air Force One, într-un contract de 3,9 miliarde de dolari
scris 28 feb 2018

Boeing va construi viitoarea generație de aeronave Air Force One, ”o Casă Albă zburătoare de o valoare extraordinară pentru contribuabili”, a anunțat marți compania, printr-un mesaj pe Twitter, acordul fiind confirmat și de Casa Albă, relatează MarketWatch.

Acordul din această săptămână va fi pentru două avioane, în valoare de 3,9 miliarde de dolari, suma incluzând și echipamentele speciale, cum ar fi o sală alocată comunicațiilor și spații mari pentru bucătărie, precum și modificări structurale pentru protejarea și adăpostirea celor aflați la bord pentru o lungă perioadă de timp, a explicat Boeing pentru MarketWatch.

Anunțul a fost confirmat și de Casa Albă, scrie News.ro.

UBER a lansat serviciul care permite clienților să se deplaseze cu vehicule electrice. Cât este tariful CITEȘTE ȘI UBER a lansat serviciul care permite clienților să se deplaseze cu vehicule electrice. Cât este tariful

“Președintele Trump a ajuns la un acord informal cu Boeing pentru un contract cu preț fix pentru noul program Air Force One”, a declarat secretarul adjunct pentru presă Hogan Gidley.

Acordul inițial era în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

”Președintele Trump a negociat un acord bun în numele poporului american”, potrivit Boeing.

Acțiunile Boeing au crescut cu peste 140% din decembrie 2016, când Trump a amenințat că va anula o comandă pentru noile avioane Air Force One, el afirmând atunci pe Twitter că ”costurile su scăpat de sub control”.

În ultimele 12 luni, acțiunile Boeing au crescut cu 105%, comparativ cu avansul de 17% al indicelui S&P 500 și cel de 23% al indicelui Dow Jones.

Boeing a raportat luna trecută rezultate financiare peste așteptări aferente trimestrului patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
air force one
boeing