Brandul Volkswagen va desființa 7.000 de locuri de muncă și va viza economii anuale de 5,9 miliarde de euro

Brandul Volkswagen va desființa 7.000 de locuri de muncă și va viza economii anuale de 5,9 miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mar 2019

Brandul Volkswagen va reduce forța de muncă cu până la 7.000 de locuri de muncă, va crește productivitatea și va viza economii anuale de 5,9 miliarde de euro, până în 2023, obiectivul fiind creșterea marjei operaționale la 6%, potrivit anunțului oficial al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen a estimat că, până în 2025, introducerea de sisteme de utomatizări va conduce la desființarea a circa 5000 - 7000 de locuri de muncă, însă acestea vor putea fi absorbite de pensionarea unor angajați și neocuparea locurilor acestora. Compania a dat asigurări angajaților privind locurile lor de muncă, dar numai până în 2025.

”Măsurile din programul de îmbunătățire a profitabilității vor permite brandului nostru să ajungă la nivel al marjei de profit de 6% în 2023”, a spus Arno Antlitz, membru în board-ul brandului Volkswagen, la ședința de bilanț a companiei.

ULTIMA ORĂ Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației suspendă toate zborurile cu avioane Boeing 737 MAX, comandate și de Tarom și Blue Air. Boeing pierde peste 7% pe bursă. Pasagerii nu primesc bani înapoi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației suspendă toate zborurile cu avioane Boeing 737 MAX, comandate și de Tarom și Blue Air. Boeing pierde peste 7% pe bursă. Pasagerii nu primesc bani înapoi

În același timp, VW va mări investițiile în vehicule electrice și autonome, de la suma de 11 miliarde de euro anunțată în noiembrie la 19 miliarde de dolari.

În pofida desființării unor posturi, directorii companiei anticipează că vor fi create 2.000 de locuri de muncă în domeniul electronicii și al dezvoltării software, pentru a configura reorientarea tehnologică a companiei.

Directorul operațional al brandului VW, Ralf Brandstaetter, a afirmat că schimbările vor pregăti VW pentru era electrică și digitală.

Tranziția VW spre vehiculele electrice este determinată de necesitatea de a se conforma limitelor stricte pentru emisiile de dioxid de carbon, care vor intra în vigoare în UE în 2020.

La o conferință de presă susținută marți, grupul VW, care include 12 mărci, a anunțat că în următorul deceniu va crește numărul modelelor de vehicule electrice pe care le oferă prin branduri ca VW, Porsche, Audi sau Skoda, la 70, cu 20 mai multe decât era planificat.

Șefii companiei au estimat o marjă a profitului între 4 și 5 procente, pentru 2019, și o creștere a veniturilor din vânzări cu 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
concedieri
locuri de munca