Canada este dispusă să acorde stimulente de până la 15 miliarde de dolari canadieni unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice a Stellantis

Canada este dispusă să acorde stimulente de până la 15 miliarde de dolari canadieni unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice a Stellantis
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Canada este dispusă să acorde stimulente de producție de până la 15 miliarde de dolari canadieni (11,3 miliarde USD) pentru o fabrică de baterii pentru vehicule electrice a Stellantis-LG, depășind un acord cu Volkswagen, în timp ce Ottawa concurează cu Washingtonul pentru a atrage proiecte majore de tehnologie curată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acordul pentru subvenții a dus la reluarea lucrărilor de construcții la uzina Stellantis-LG, după ce companiile au oprit proiectul în mai, cerând sprijinul Canadei pentru a egala subvențiile acordate de Statele Unite în temeiul Legii de reducere a inflației (IRA), scrie News.ro.

Volvo Cars, creștere de peste 30% în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Volvo Cars, creștere de peste 30% în prima jumătate a anului

”Anunțul de astăzi va proteja și va crea mii de locuri de muncă bine plătite pentru lucrători, inclusiv locuri de muncă sindicalizate, pe măsură ce stabilim un lanț de aprovizionare cu vehicule electrice de la un capăt la altul, pentru a consolida economia curată”, au declarat guvernele federale și provinciale într-o declarație comună.

Canada a spus că proiecte precum fabricile de baterii ale Stellantis și Volkswagen ar fi ”ancore” pentru trecerea către tehnologia curată.

Țara, care găzduiește un mare sector minier pentru minerale, inclusiv litiu, nichel și cobalt, încearcă să atragă companiile implicate în toate nivelurile lanțului de aprovizionare cu vehiculele electrice, în timp ce lumea încearcă să reducă emisiile de carbon.

Când a fost anunțat acordul Volkswagen, guvernul federal l-a salutat ca fiind cea mai mare investiție unică efectuată vreodată în lanțul de aprovizionare cu vehicule electrice din Canada, dar noii termeni pentru Stellantis înseamnă că acesta va fi probabil și mai mare.

Plata pentru parcarea în București va fi verificată de mașini cu softuri speciale CITEȘTE ȘI Plata pentru parcarea în București va fi verificată de mașini cu softuri speciale

Finanțarea fabricii de baterii va fi asigurată de guvernul federal al Canadei și de provincia Ontario, într-un pact structurat similar acordului de 13 miliarde de dolari pentru fabrica Volkswagen.

Pentru cele două acorduri, guvernul federal va oferi două treimi din finanțare, în timp ce guvernul Ontario va oferi o treime, ca răspuns direct la stimulentele oferite de guvernul SUA”, potrivit declarației.

Producția la uzina din Ontario, de peste râu față de Detroit, unde Stellantis are operațiuni în SUA, va începe în 2024, creând aproximativ 2.500 de noi locuri de muncă și vizând o capacitate anuală de producție de peste 45 gigawați oră.

Stimulentele de performanță depind de și sunt proporționale cu producția și vânzarea bateriilor din fiecare proiect și ar putea fi anulate sau reduse dacă stimulentele oferite în cadrul US IRA sunt reduse sau anulate, potrivit declarației.

viewscnt
Afla mai multe despre
canada
baterii auto
stellantis