Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaților până la un termen limită de 8 decembrie

Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaților până la un termen limită de 8 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2021

Casa Albă presează companiile aeriene majore din SUA să impună vaccinarea angajaților până pe 8 decembrie, termenul limită până la care contractorii federali trebuie să facă acest lucru, neexistând semne că ar fi dispusă să ofere o amânare, au declarat patru surse citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coordonatorul reacției la Covid-19 a Casei Albe, Jeffrey Zients, a vorbit joi cu directorii generali ai American Airlines, Delta Air Lines și Southwest Airlines, pentru a se asigura că lucrează rapid pentru a impune vaccinarea angajaților înainte de termenul limită, au spus sursele, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Companiile aeriene mari din SUA au un număr de contracte federale. Președintele Joe Biden a semnat luna trecută un ordin executiv prin care contractorii federali au obligația de a impune angajaților să se vaccineze împotriva Covid-19, săptămâna trecută Casa Albă stabilind termenul limită de 8 decembrie pentru finalizarea vaccinărilor.

American Airlines a declarat vineri seară că peste 100.000 de angajați din SUA vor trebui să se vaccineze, dar nu a specificat o dată de conformare. Compania a adăugat că angajații vor putea solicita scutiri pe motive religioase sau de sănătate.

"În timp ce încă lucrăm la detaliile cerințelor federale, este clar că membrii echipei care aleg să rămână nevaccinați nu vor putea lucra la American Airlines", au declarat președintele Doug Parker și președintele Robert Isom, într-un memo.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

”Ne dăm seama că această obligativitate federală poate fi dificilă, dar este ceea ce se cere companiei noastre și vom respecta acest lucru”, au mai spus aceștia.

Unii oficiali ai companiei aeriene ceruseră Casei Albe să amâne termenul ordinului executiv, semnat de Biden luna trecută, până după sezonul aglomerat al călătoriilor de vacanță.

Zients a cerut companiilor aeriene ”să acționeze mai devreme decât mai târziu pentru a se asigura un proces de implementare cât mai bun posibil”, a spus o sursă, și a precizat că administrația de la Casa Albă nu intenționează să relaxeze termenul limită.

Zients i-a îndemnat, de asemenea, să ia exemplu de la United Airlines, care a impus vaccinarea angajaților în luna august.

Cele trei companii aeriene au confirmat separat că discuțiile au avut loc, dar au refuzat să facă publice detaliile.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa albă
vaccin
sua