Noul șef al Volkswagen ia în considerare vânzarea unor active

Noul șef al Volkswagen ia în considerare vânzarea unor active
scris 13 apr 2018

Noul șef al Volkswagen, Herbert Diess, a anunțat vineri că ia în considerare vânzarea unor active și reorganizarea grupului auto german, transmit AP, Bloomberg și Reuters.

Vorbind la prima sa conferință de presă în calitate de director general, Diess, în vârstă de 59 de ani, a explicat că va analiza diferitele active din portofoliul VW, care includ Renk și MAN Diesel, pentru a vedea dacă are sens păstrarea lor, arată Agerpres.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea că disputa dintre SUA și Rusia privind noile sancțiuni impuse de Washington ar putea afecta afacerile Volkswagen cu partenerul său rus GAZ Group.

FOTO Primele autobuze electrice, dotate cu wi-fi, care vor fi folosite în România CITEȘTE ȘI FOTO Primele autobuze electrice, dotate cu wi-fi, care vor fi folosite în România

Conform analiștilor, Herbert Diess va trebui să facă față provocării legate de modul în care cei 640.000 de angajați vor face față trecerii la vehiculele autonome și electrice și la noile servicii digitale, de exemplu ride hailing.

Vineri, acțiunile Volkswagen au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 0,5%, la 177,42 euro. Anul acesta titlurile au înregistrat un avans de 6,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
diess
vw