Jaguar Land Rover va desființa 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va desființa 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2018

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie, va desființa circa 1.000 de locuri de muncă, care sunt în prezent ocupate de angajați cu contracte pe termen scurt, pe fondul scăderii vânzărilor de automobile diesel pe piața britanică și a incertitudinilor legate de Brexit, transmite Bloomberg, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania, divizie a Tata Motors, va anunța oficial măsura luni, când va prezenta angajaților planurile de producție aferente anului fiscal 2018-2019, potrivit unui comunicat publicat vineri.

”În condițiile factorilor negativi care afectează industria auto, facem unele ajustări ale programelor de producție și ale angajaților”, a arătat compania.

Google, obligată de justiția din Marea Britanie și Franța să respecte ”dreptul de a fi uitat” al unor persoane CITEȘTE ȘI Google, obligată de justiția din Marea Britanie și Franța să respecte ”dreptul de a fi uitat” al unor persoane

Restructurările vor avea loc la fabrica Solihull de lângă Birmingham, care fabrică vehicule Range Rover și Land Rover Discovery și care are 10.000 de angajați.

JLR a anunțat în ianuarie că fabrica Halewood de lângă Liverpool, care produce modelele  Range Rover Evoque și Discovery Sport, va reduce producția în al doilea trimestru, din cauza îngrijorărilor provocate de Brexit și a reducerii pieței de automobile diesel.

Compania a anunțat în comunicatul de vineri că va continua sxă recruteze un număr mare de ingineri, absolvenți și ucenci, în contextul investițiilor în produse și tehnologii noi, și că menține fabricile din Marea Britanie, în care a investit peste 4 miliarde de lire sterline din 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
land rover
marea britanie
industria auto
locuri de munca
concedieri