CEO-ul Nissan a fost demis de consiliul de administrație și va pleca pe 16 septembrie

CEO-ul Nissan a fost demis de consiliul de administrație și va pleca pe 16 septembrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 sep 2019

Președintele Nissan, Yasushi Kimura, a anunțat că CEO-ul companiei va pleca din funcție pe 16 septembrie. Anunțul vine după ce Hiroto Saikawa recunoscuse că este căutat un nou executiv pentru constructorul nipon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hiroto Saikawa, CEO al Nissan din 2017, autor al scandalului în urma căruia a fost arestat Carlos Ghosn, va părăsi compania începând cu 16 septembrie, potrivit unei declarații făcute de președintele Yasushi Kimura. Ulterior, compania a confirmat demiterea printr-un comunicat. "După discuții, board-ul i-a cerut să demisioneze ca director reprezentativ și CEO al companiei, cu începere din 16 septembrie", se arată în comunicat. Actualul COO, Ysushiro Yamauchi, va prelua atribuțiile lui Saikawa, ca interimar. Continuă procesul de căutare a unui nou CEO pentru Nissan, proces care ar treui să se încheie în luna octombrie.

Președintele Nissan a mai spus că board-ul companiei a decis ca plecarea lui Hiroto Saikawa să fie una imediată, pentru a limita prejudiciile de imagine, după ce CEO-ul a fost acuzat că a încasat o sumă de 500.000 de euro drept compensații. El anunțase că este dispus să plece, dacă este considerat vinovat.

Hiroto Saikawa fusese desemnat CEO al Nissan în luna iunie, pentru încă un mandat, dat la care a fost ales și noul președinte al companiei, care îl înlocuiește astfel pe Carlos Ghosn.

Nissan își caută un nou CEO, pentru a-l înlocui pe Hiroto Saikawa, cel care a declanșat scandalul Ghosn CITEȘTE ȘI Nissan își caută un nou CEO, pentru a-l înlocui pe Hiroto Saikawa, cel care a declanșat scandalul Ghosn

Hiroto Saikawa a fost numit pentru prima dată CEO Nissan în era Carlos Ghosn, el fiind considerat mâna dreaptă a francezului de origine libaneză timp de aproape 20 de ani, cât acesta a condus compania japoneză. Tot el a declanșat investigațiile care s-au sfârșit cu arestarea fostului său șef. Prin plecarea lui Saikawa, Nissan se rupe complet complet de perioada lui Ghosn.

Comitetul de nominalizare a viitorului CEO are o listă de 10 persoane, după cum a anunțat șeful acestei comisii, pe listă numărându-se și o femeie, un cetățean non-japonez și o persoană care a lucrat la Renault. Lista a avut inițial 100 de nume, din care au fost selectați cei mai buni 10 candidați.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
ceo nissan
hiroto saikawa
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi