Cererea pentru călătorii aeriene interne și externe se redresează

Cererea pentru călătorii aeriene interne și externe se redresează
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2021

Cererea pentru călătorii aeriene interne și externe a înregistrat în iulie un ritm susținut, comparativ cu luna precedentă, dar per ansamblu rămâne la 53% sub nivelul înregistrat în iulie 2020, conform unui raport al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Restricțiile de călătorie majore impuse de autorități continuă să întârzie redresarea piețelor internaționale. Există diferențe semnificative între unele regiuni și între călătoriile interne, care în iulie s-au redresat la aproximativ 15% din nivelul înregistrat înaintea pandemiei, și cele externe, unde nivelul este de 73,6%'', apreciază IATA.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În iunie, călătoriile interne erau cu 22% sub nivelul înregistrat în iunie 2019, iar cele internaționale cu aproape 81%, scrie Agerpres.

Cea mai afectată rămâne regiunea Asia-Pacific, unde în iulie s-a înregistrat o scădere a traficului internațional de 94%, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei. Multe țări din regiune și-au păstrat în mare măsură granițele închise din martie 2020, perspectiva redeschiderii diminuându-se în ultimele luni, după ce țările dependente de turism, ca Australia, Malaezia și Thailanda, au raportat creșteri semnificative ale infecțiilor.

Controalele la frontiere sunt atenuate lent, traficul internațional în Europa și America de Nord se redresează, ajungând în iulie la aproximativ 60% sub nivelul înregistrat în iulie 2019, apreciază IATA.

"Pentru redresarea călătoriilor internaționale este nevoie ca guvernele să restabilească libertatea de circulație", a afirmat directorul general al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni, Willie Walsh.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Guvernele Uniunii Europene au convenit luni să înlăture SUA și alte cinci state de pe lista UE a țărilor sigure pentru călătorii, ceea ce înseamnă că vizitatorii din aceste țări probabil se vor confrunta cu restricții mai aspre, precum obligativitatea testelor și perioade de carantină.

Kosovo, Israel, Muntenegru, Liban și Macedonia de Nord au fost și ele scoase de pe lista țărilor sigure pentru călătorii.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Lista UE a țărilor sigure pentru călătorii include 17 țări, printre care Canada, Japonia și Noua Zeelandă.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
zboruri
bilete avion