Cererea pentru vehicule diesel în UE s-a prăbușit în al doilea trimestru, cu excepția Germaniei

Cererea pentru vehicule diesel în UE s-a prăbușit în al doilea trimestru, cu excepția Germaniei
scris 4 sep 2019

Numărul de autoturisme noi cu motoare diesel care au fost înmatriculate în Uniunea Europeană a scăzut cu 16,4%, până la 1,3 milioane unități, în perioada aprilie - iunie 2019, arată datele publicate miercuri de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informează DPA.

În aceste condiții, ponderea ocupată de autoturismele diesel a scăzut până la 31,3% din piața UE în trimestrul al doilea, față de o cotă de 36,3% în aceeași perioadă din 2018. Excepția o constituie Germania, cea mai mare piață auto din UE, unde cererea pentru autoturisme diesel a crescut cu 3,5%, scrie Agerpres.

Administratorul judiciar al ELCEN: Sistarea livrării apei calde în București, analizată de Comitetul Creditorilor CITEȘTE ȘI Administratorul judiciar al ELCEN: Sistarea livrării apei calde în București, analizată de Comitetul Creditorilor

În schimb, autoturismele cu motoare pe benzină au reprezentat aproape 60% din totalul înmatriculărilor din UE în trimestrul al doilea. Aproximativ 2,4 milioane de autoturisme noi cu motoare pe benzină au fost înmatriculate în blocul comunitar în perioada aprilie-iunie 2019, cea mai mare creștere în ritm anual fiind înregistrată în Italia, cu 27,4%. Cu excepția Germaniei, cererea pentru autoturisme cu motoare pe benzină a crescut în toate celelalte mari piețe europene - Spania, Italia, Franța și Marea Britanie.

În cazul României, datele ACEA arată că înmatriculările de autoturisme cu motoare pe benzină au urcat cu 38,1% în trimestrul al doilea, până la 23.993 de unități, aceasta fiind a doua mare creștere procentuală înregistrată la nivelul Europei. În schimb, înmatriculările de autoturisme diesel în România au scăzut cu 23,7% în trimestrul II, până la 9.789 unități

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
diesel
benzina
germania