Ciolacu anunță analiză pe impactul bugetar al sprijinirii Ucrainei. Guverrnul discută azi proiecte de investiții strategice în infrastructură, inclusiv cele pentru modernizarea Portului Constanța

Ciolacu anunță analiză pe impactul bugetar al sprijinirii Ucrainei. Guverrnul discută azi proiecte de investiții strategice în infrastructură, inclusiv cele pentru modernizarea Portului Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2023

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de Guvern vor fi discutate proiecte legate de investiții strategice în infrastructură, iar două dintre acestea, în valoare de 1,4 miliarde de lei, au legătură cu modernizarea Portului Constanța. El a menționat că România face eforturi serioase pentru sprijinirea Ucrainei prin susținerea tranzitului de cereale. El a anunțat că trebuie discutat și despre impactul pe care războiul din Ucraina l-a provocat bugetului de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Trebuie să discutăm astăzi cu cifre clare și deja le avem despre impactul pe care războiul din Ucraina l-a provocat bugetului de stat. Am analizat acest aspect și la Bruxelles, săptămâna trecută, iar oficialii europeni înțeleg situația României și așteaptă să le trimitem date actualizate în acest sens”, a adăugat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu s-a deplasat la începutul lunii la Bruxelles, după cum a relatat Profit.ro, pentru a convinge Comisia Europeană că trebuie să accepte un deficit bugetar peste cel asumat, de 4,4% din PIB, ca urmare a efoturilor bugetare cauzate de războiul din Ucraina. Potrivit propriilor declarații, în timp ce Guvernul susține că ar fi cheltuit 3,5% din PIB în acest sens, incluzând aici și majorarea suplimentară a bugetului apărării, funcționarii Comisiei au calculat cheltuieli suplimentare pentru buget de doar 1,5% din PIB.

“Avem și câteva proiecte de investiții strategice în infrastructură, două dintre acestea, însumând 1,4 miliarde de lei, au legătură cu extinderea și modernizarea Portului Constanța. Domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, mă bucură faptul că asta se întâmplă chiar a doua zi după Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări de la București. Aceasta este dovada clară și concretă că România face eforturi serioase în vederea sprijinirii Ucrainei prin susținerea tranzitului de cereale, dar și pentru a interconecta regiunea pe zona de infrastructură deoarece puterea noastră economică este esențială pentru siguranța noastră ca stat și pentru construirea unei securități regionale extinse”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul ședinței de Guvern.
 



 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
infrastructura
cereale
ajutor ucraina