Citroen e-C3, rivalul Dacia Spring, lansat în România

Citroen e-C3, rivalul Dacia Spring, lansat în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 apr 2024

Noul Citroen e-C3, care a fost prezentat de marca franceză drept cel mai ieftin model electric după Dacia Spring, poate fi comandat și în România, la un preț care depășește însă modelul românesc cu peste 6.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Clienții din România pot comanda noul Citroen C3, atât în versiune electrică, cât și în cea cu combustie. Cel mai ieftin C3 poate fi comandat la prețul de 14.990 euro, în echipare cu motor pe benzină, de 1.2 litri și 100 CP. În cursul acestui an va fi disponibilă și motorizarea Hybrid 100, care va oferi un consum de carburant foarte mic, mai ales în trafic urban, unde poate merge până la 50% electric.

FOTO Turcii încep lucrările la cel mai dificil lot de autostradă din România CITEȘTE ȘI FOTO Turcii încep lucrările la cel mai dificil lot de autostradă din România

Versiunea electrică are o baterie de 44 kWh și o autonomie de 300 km, cu un consum declarat de 16,4 kWh. Pe versiunea de intrare mașina dispune doar de charger pentru priză domestică, dar poate fi comandat suplimentar un charger pentru curent trifazic de 11 kW. Pe versiunea superioară, încărcarea se poate face și la 100 kW la stații rapide. Motorul electric al versiunii electrice are 83 kW, adică 113 CP.

Printre tehnologiile propuse pe noul C3 se numără suspensia cu perne hidraulice progresive, oferită în echipare standard. La interior, display-ul de 10 inci al navigației și aerul condiționat sunt de asemenea echipamente stadard.

Cel mai nou Audi electric, disponibil în România pentru comandă. Cât costă cea mai ieftină versiune CITEȘTE ȘI Cel mai nou Audi electric, disponibil în România pentru comandă. Cât costă cea mai ieftină versiune

Noul Citroen C3 și e-C3 are 4,01 metri lungime, ceea ce înseamnă că este încadrat la limita inferioară a segmentului B sau la limita superioară a segmentului A.

Modelul Citroen are și o serie de sisteme de asistență, unele devenite deja obligatorii: avertizarea activă de părăsire a benzii, recunoașterea semnelor de limitare a vitezei, comutarea automată a fazei lungi.

Citroen C3 și e-C3 vor fi disponibile în două versiuni de echipare, You și Max.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen e-c3
dacia spring
citroen electric