O nouă centură construită pentru orașul Arad va lega viitorul drum expres de autostrada A1

 O nouă centură construită pentru orașul Arad va lega viitorul drum expres de autostrada A1
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2024

O nouă centură va fi construită pentru orașul Arad și va lega viitorul drum expres Arad - Oradea de autostrada A1, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean (CJ), Iustin Cionca, studiul de fezabilitate fiind finalizat și transmis pentru avizare Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un comunicat de presă, Iustin Cionca arată că Aradul va avea un al doilea inel de centură, după ce în următorul an va fi finalizat complet primul inel de centură al orașului. Ultimul segment din acest inel este în construcție și va avea un pod nou peste Mureș, între Vladimirescu și Fântânele, respectiv un pasaj peste calea ferată Arad - Timișoara, scrie Agerpres.

VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100 CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100

Al doilea inel de centură va face legătura între autostrada spre Nădlac și drumul expres Arad - Oradea, iar realizarea studiului de fezabilitate a fost finanțată de CJ Arad.

"Imediat după finalizarea lucrărilor la primul inel de centură al Aradului, pe care îl închidem între Fântânele și Vladimirescu, ne dorim să deschidem șantierul pentru a lega între ele drumurile strategice din județ: autostrada, DN 7 și viitorul drum expres. Asta înseamnă că o mare parte din traficul greu va fi eliminat de pe actuala centură și dirijat, printr-o scurtătură, pe autostradă sau pe drumul expres", a transmis Cionca, citat în comunicatul de presă.

Cele trei loturi pentru construcția drumului expres Arad - Oradea sunt în procedură de achiziție publică. Lucrarea va avea o lungime totală de 136 de kilometri și cuprinde construcția a 12 noduri rutiere, patru centre de întreținere și coordonare și 86 de poduri și pasaje. Valoarea totală estimată a proiectului, conform studiului de fezabilitate, este de 10,1 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție este de 24 de luni. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) și de la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
a1
arad
centura