Citroen deschide comenzile pentru modelul electric e-C3, rivalul Dacia Spring

Citroen deschide comenzile pentru modelul electric e-C3, rivalul Dacia Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 feb 2024

Cel mai nou model al mărcii Citroen, e-C3, care va fi vândut exclusiv cu propulsie electrică, poate fi comandat începând de astăzi pe cele mai multe dintre piețele europene, la un preț care schimbă complet regulile jocului pe segmentul electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen anunță schimbări esențiale în modul în care clienții pot comanda online mașinile, odată cu lansarea comenzilor pentru e-C3. Compania spune că a redus numărul de pagini pentru configurare și comandă la una singură, pentru a simplifica experiența de utilizare. Timpul în care poate fi comandată mașina s-a redus cu 50%, iar totalul procedurii presupune doar 3 click-uri.

VIDEO&FOTO Lucrări în forță la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu aproape 200 de muncitori și peste 150 de utilaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Lucrări în forță la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu aproape 200 de muncitori și peste 150 de utilaje

Pe piața din Franța, care va avea probabil cea mai mare pondere în vânzările noului e-C3, la nivel european, noul model electric are două versiuni de echipare, e-C3 You și e-C3 Max, iar prețul începe de la 23.300 de euro. Modelul are o singură opțiune pe această versiune, respectiv un charger pentru curent trifazic de 11 kW, la 400 euro. Bateria cu care este oferită mașina are 44 kWh și o autonomie (în curs de omologare) de 300 km, cu un consum anunțat de 16,4 kWh/100 km. Printre dotările standard se numără senzorii de parcare, climatizare, suspensii Citroen Advanced Comfort, suport telefon și HeadUp Display. Încărcarea se poate face la 7,4 kW la domiciliu sau la 100 kW la stații rapide. Motorul cu care este echipată are 83 kW, adică 113 CP.

Versiunea mai bine echipată, e-C3 Max, are un preț de pornire de 28.600 euro, aceeași baterie ca pe versiunea mai ieftină, cu autonomie identică, dar are o serie de echipamente suplimentare. De exemplu, display de 10,2 inchi, sistem audio cu 6 boxe, banchetă spate fracționabilă și altele.

Parcul auto al României a depășit 8 milioane de autoturisme. Numărul de mașini electrice a crescut cu 15.000 de exemplare în doar un an CITEȘTE ȘI Parcul auto al României a depășit 8 milioane de autoturisme. Numărul de mașini electrice a crescut cu 15.000 de exemplare în doar un an

Citroen a anunțat anul trecut, în momentul lansării, că intenționează să producă o versiune și mai ieftină pentru acest model, la un preț de sub 20.000 de euro, în anii următori. Principala trăsătură va fi bateria mai slabă, de aproximativ 30 kWh, cu o autonomie de 200 km. Data promisă pentru această versiune va fi 2025, un an în care sunt așteptate și alte modele accesibile cu propulsie electrică.

Citroen e-C3 devine din acest moment principalul rival al modelului Dacia Spring, care rămâne cel mai accesibil automobil electric, dar care nu mai poate fi cumpărat, în Franța, cu subvenția acordată de stat, spre deosebire de modelul Citroen, care va avea din start un preț de 19.300 euro, dacă se scad cele 4000 acordate de stat. Acesta este motivul pentru care în Franța, prețul Spring a scăzut la 18.400 de euro, suficient încât să fie în continuare competitiv în fața noului rival.

În România, importatorul Citroen nu a anunțat deocamdată deschiderea comenzilor, însă cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în perioada următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen e-c3
dacia spring
citroen electric