CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția podului peste râul Dâmbovița, pe DN 73

CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția podului peste râul Dâmbovița, pe DN 73
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția podului peste râul Dâmbovița, pe DN 73. Valoarea contractului depășește 33 de milioane de lei, fără TVA. Noul pod va avea o lungime totală de 170 de metri și va traversa râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, care este monument istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Luni, 01 Februarie 2021, CNAIR a desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect "Proiectare și execuție în vederea realizării obiectivului: Pod peste râul Dâmbovița pe DN 73, km 78+519". Ofertantul desemnat câștigător este SC MARISTAR COM SRL, cu prețul de 33.804.451,85 Lei fără TVA", a transmis CNAIR.

INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România

Conform termene.ro, compania Maristar este controlată de Mugurel Cristian Stancu, firma, din Dâmbovița, fiind implicată atât în proiecte imobiliare, cât și în deschiderea unui restaurant în Ploiești și a 3 saloane de evenimente.

Durata contractului va fi de 5 luni - perioada de proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 5 ani, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului.

Podul nou dimensionat la EuroCod va avea o lungime totală de 170 metri și va fi de tip arc metalic cu calea sus. De asemenea, sunt prevăzute subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m și lățimea de 5 m, pentru accesul la proprietăți pe un drum local, și amenajarea a două intersecții la DN 73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței.

Conform CNAIR, podul existent de pe DN73 la km 78+519 "Podul Dâmboviței" este din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric.

"În soluția promovată, podul nou are o lungime totală de 170,00 m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100,00 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35,00 m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760.00 m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței", a arătat CNAIR.

De asemenea, lucrările executate vor duce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dintre Pitești și Brașov pentru traficul greu.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
dn 73