CNAIR a semnat contractul de execuție pentru a doua secțiune din autostrada Sibiu - Pitești

CNAIR a semnat contractul de execuție pentru a doua secțiune din autostrada Sibiu - Pitești
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mai 2020

CNAIR a anunțat că a semnat contractul pentru al doilea tronson din autostrada Sibiu - Pitești, cel dintre Pitești și Curtea de Argeș. Secțiunea contractată are 30 de kilometri și termen de finalizare prevăzut în contract 5 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După cum anunță CNAIR, contractul PROIECTARE ȘI EXECUȚIE AUTOSTRADA SIBIU - PITEȘTI, SECȚIUNEA 5, CURTEA DE ARGEȘ – PITEȘTI, KM 92+600 – KM 122+950” a fost semnat cu ofertantul câștigător ASTALDI SpA (ITALIA). Valoarea contractului conform ofertei câștigătoare este de 1.710.277.069,34 lei fără TVA.

Traseul Secțiunii 5, este amplasat integral în județul Argeș și are o lungime de 30,35 km. Lucrările de proiectare și finanțare sunt asigurate din fonduri europene nerambursabile, după cum anunță CNAIR.

„În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60  luni, respectiv:

-             12 luni perioada de proiectare și

-             48 de luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani.)”, se arată în comunicatul oficial.

Tronsonul de autostradă Târgu Mureș - Târgu Neamț, de la capăt cu studiul de fezabilitate CITEȘTE ȘI Tronsonul de autostradă Târgu Mureș - Târgu Neamț, de la capăt cu studiul de fezabilitate

Traseul secțiunii 5 începe în zona localității Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești, unde se va lega de autostrada existentă, în zona virajului la 90 de grade, care duce șoseaua către pasajul subteran.

Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime. Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, 1 Spațiu de Servicii, 1 Centru de Întretinere și Coordonare, 1 Parcare de Scurtă Durată.

Cealaltă secțiune licitată, Sibiu - Boița, de 13,17 km, a intrat deja în faza de execuție, după ce CNAIR semnase contractul în urmă cu un an. Luna trecută, constuctorul Porr Construct a intrat deja pe teren și a început excavațiile.

CNAIR mai precizează că Pentru Secțiunea 2, Boița - Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31,33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de  atribuire a contractului de proiectare și execuție.

De asemenea, Secțiunea 3, Cornetu - Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție  pentru Secțiunea 4, Tigveni - Curtea de Argeș este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârștul lunii mai 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada sibiu pitesti