CNAIR: Două oferte depuse pentru execuția tronsonului I din Drumul Expres Craiova - Pitești

CNAIR: Două oferte depuse pentru execuția tronsonului I din Drumul Expres Craiova - Pitești
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2023

O asociere din România și o alta turco-română au depus oferte pentru finalizarea construcției tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit sursei citate, joi, 4 mai, au depus oferte pentru execuție lucrări Drum Expres Craiova - Pitești, Tronsonul 1, km 0+000 - km 17+700, - Relicitare, următorii operatori economici: Asocierea SA & PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL (România), respectiv Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret VE Sanayi A.S (lider de asociere) - Strade Bauunternehmung SRL - Visio Construction Works SRL (Turcia - România), scrie Agerpres.

Primăria sectorului 4 vrea să îi taxeze pe șoferii care mai rămân blocați cu mașinile în Pasajul Unirii CITEȘTE ȘI Primăria sectorului 4 vrea să îi taxeze pe șoferii care mai rămân blocați cu mașinile în Pasajul Unirii

Obiectul procedurii de achiziție publică îl reprezintă atribuirea contractului de tip Fidic Roșu pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat aferente tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești, în lungime de 17,7 km.

Durata pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat este de 18 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de minimum 60 de luni, aceasta putând fi extinsă până la 120 de luni, în funcție de aspectele ofertate de către operatorii economici participanți la procedură.

Valoarea estimată a procedurii este de 544.132.122,79 lei (fără TVA) și sursa de finanțare este asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile.

CNAIR precizează că, în perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat într-o postare pe Faceboook, faptul că pe traseul cu o lungime de 17,7 de km, câștigătorul trebuie să finalizeze în 18 luni lucrările care au rămas de executat la momentul rezilierii contractului anterior: cinci poduri, patru pasaje, un nod rutier și o parcare de scurtă durată.

Oficialul a adăugat că, la data rezilierii precedentului contract, progresul fizic al lucrărilor era de 57,06%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
drumul expres craiova - pitești