Coloane de mașini pe zece kilometri la intrarea în țară prin Vama Nădlac II, unde se așteaptă peste două ore la control

Coloane de mașini pe zece kilometri la intrarea în țară prin Vama Nădlac II, unde se așteaptă peste două ore la control
scris 4 aug 2018

Sute de autoturisme așteaptă în jur de două ore și jumătate pe autostrada pan-europeană pentru a intra în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, formându-se o coloană de aproximativ zece kilometri pe teritoriul Ungariei. Autoritățile recomandă evitarea acestui punct de control, unde și pe sensul de ieșire din țară se așteaptă aproximativ o oră.

Vămile din vestul țării sunt din nou aglomerate, sâmbătă, atât din cauza tranzitului turistic specific weekend-ului, cât și pentru că mii de români care lucrează în afara țării se întorc acasă în vacanță, potrivit News.ro.

În PTF Nădlac II sunt coloane foarte mari pe ambele sensuri, însă la intrarea în România se așteaptă aproximativ două ore și jumătate pentru control. Pe autostrada pan-europeană, pe teritoriul Ungariei, coloanele de mașini sunt formate pe aproximativ zece kilometri, deși verificarea documentelor se face pe șapte artere rutiere, față de patru în mod obișnuit.

La ieșirea din țară, în Nădlac II, se așteaptă o oră, pe autostradă fiind mașini pe o distanță de aproape doi kilometri. Controalele se fac tot pe șapte artere și sunt folosite inclusiv benzile destinate traficului greu, care nu este permis în weekend în Ungaria.

Ministrul Transporturilor: Am înființat la CNAIR o antrepriză de construcții care va prelua unele șantiere CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Am înființat la CNAIR o antrepriză de construcții care va prelua unele șantiereReprezentanții Poliției de Frontieră Arad recomandă evitarea PTF Nădlac II și folosirea altor puncte, care nu sunt la fel de aglomerate. În județul Arad, la Nădlac I (DN7), Turnu și Vărșand se așteaptă 15 – 20 de minute, pe ambele sensuri.

Coloane mari de mașini mai sunt la intrarea în țară prin Petea (Satu Mare), unde se așteaptă o oră pentru trecerea graniței, controlul fiind făcut pe cinci artere.

Din cauza numărului mare de autoturisme care vin în România, pe Valea Mureșului, în Arad, se circulă ”bară la bară” pe mai multe segmente ale DN7, echipaje ale Poliției Rutiere luând măsuri de fluidizare a traficului.

Poliția de Frontieră le recomandă celor care vor să tranziteze frontiera să verifice aplicația online de pe site-ul oficial, care arată o estimare a timpilor de așteptare pentru controlul documentelor. Astfel, șoferii pot alege punctele de trecere care nu sunt aglomerate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vama
vama nadlac
coloane masini