Conducerea Volkswagen se reunește de urgență pe tema investigației UE referitoare la formarea unui cartel

Conducerea Volkswagen se reunește de urgență pe tema investigației UE referitoare la formarea unui cartel
scris 24 iul 2017

Consiliul de supraveghere al Volkswagen va avea o ședință specială, miercuri, pentru a discuta despre acuzațiile că producătorii auto germani au format un cartel în domeniul emisiilor automobilelor diesel, a declarat o sursă apropiată situației, transmite Reuters.

Comisia Europeană a anunțat sâmbătă că investighează posibila formare a unui astfel de cartel de către Daimler, BMW, Volkswagen și subsidiarele sale Porsche și Audi, în ultimii 20 de ani, care a condus și la scandalul emisiilor în cazul vehiculelor diesel, întrucât au limitat tehnologia reală de curățare a emisiilor pentru a face economie de spațiu și costuri, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al VW a confirmat ședința extraordinară a consiliului de supraveghere, dar nu a oferit alte informații.

Mașinile autonome vor crea o industrie a pasagerilor de 7 trilioane de dolari până în 2050 CITEȘTE ȘI Mașinile autonome vor crea o industrie a pasagerilor de 7 trilioane de dolari până în 2050

Acțiunile VW au scăzut luni cu până la 2,8%, iar Daimler și BMW cu 3,4%, respectiv 2,5%, cu mult peste declinul indicelui german DAX, de 0,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen