Ford va înceta fabricarea modelului B-Max la Craiova în luna septembrie. Pentru noul EcoSport vor fi angajate alte 700 de persoane

Ford va înceta fabricarea modelului B-Max la Craiova în luna septembrie. Pentru noul EcoSport vor fi angajate alte 700 de persoane
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 iul 2017

Ford Motor a anunțat oficial că va înceta producția modelului B-Max la Craiova, începând cu luna septembrie. Motivul declarat este „modificarea de dinamică din segmentul B”, cauzele reale fiind vânzările tot mai slabe ale acestui model pe piețele globale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Anunțul Ford vine odată cu anunțul privind creșterea numărului de angajați la uzina din Craiova, astfel că speculațiile privind eventualele probleme ale uzinei nu-și au susținere. Din această toamnă, fabrica Ford va produce un nou model, EcoSport, un SUV de clasă B care vine să concurenze pe o piață foarte aglomerată, în care modele precum Renault Captur sau Peugeot 2008 sunt foarte populare.

Astfel, Ford spune că va crește numărul de angajați de la Uzina din Craiova cu aproape 1700 de persoane în acest an, cu aproximativ 700 mai multe decât se anunțase inițial, în primăvara acesui an.

Este vorba despre 500 de persoane pentru producția de vehicule și 200 de persoane pentru producția de motoare.

Ford anunță oficial angajarea a 976 de persoane la Craiova, pentru liniile de producție ale modelului EcoSport. Ford a operat concedieri masive în ultimii ani CITEȘTE ȘI Ford anunță oficial angajarea a 976 de persoane la Craiova, pentru liniile de producție ale modelului EcoSport. Ford a operat concedieri masive în ultimii ani

Modelul Ford B-Max, produs la Craiova, a fost lansat cu mult fast, însă apariția sa a venit într-un moment nepotrivit, când deja publicul dorea alt fel de caroserii, renunțînd la monovolumele care au făcut carieră în anii 80 – 90. Anul acesta, B-Max s-a vândut în Europa, pe principala sa piață, în circa 20.000 de exemplare, mult sub nivelul necesar pentru a fi profitabil. Volumul mediu lunar a fost de 4.000 de exemplare vândute. În România, în intervalul ianuarie - iunie 2017, s-au vândut 11 automobile Ford B-Max.

Potrivit Ford, investiția pentru producția EcoSport se va ridica la circa 200 milioane de euro.

"Aș vrea să-i mulțumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producția celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-MAX. Craiova este o parte solidă a viitorului producției globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunț astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajați care vor fi recrutați la Craiova până la finalul acestui an", a declarat John Oldham, Președinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajații Ford Craiova.

Ford a investit peste un miliard de euro în uzina de la Craiova, după preluarea acesteia, în 2008. Este așteptată o decizie care să aducă un nou model în această uzină, în loucl lui B-Max. Comunicatul companiei sugerează că acest lucru se va petrece mai devreme sau mai târziu. „Compania caută în continuare oportunități pentru aduce  noi produse la Craiova cu scopul de a utiliza cât mai eficient capacitatea potențială a uzinei.” Cel mai normal ar fi ca un al doilea model să facă parte tot din segmentul B, astfel încât să poată utiliza aceleași linii de fabricație. În acest moment, singurul model de clasă B care mai este produs de Ford este Fiesta.

În acest moment, numărul de angajați de la Craiova - atât în zona de Producție Vehicule, cât și în cea de Producție Motoare - este de 2860 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
craiova
b-max