CONFIRMARE Dacia Lodgy se transformă în SUV în 2019. Cum va fi numit și unde va fi fabricat

CONFIRMARE Dacia Lodgy se transformă în SUV în 2019. Cum va fi numit și unde va fi fabricat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2018

Revista germană Auto Bild confirmă informațiile publicate de Profit.ro, referitoare la un nou SUV pe care Dacia îl va dezvolta în locul actualului MPV Lodgy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault a decis deja să înlocuiască Lodgy, actualul monovolum, cu un SUV, fapt confirmat și de publicația germană Auto Bild, una dintre cele mai influente în industria auto europeană, cu acces la informații de primă mână din zona constructorilor. Șefii Renault doresc să stopeze declinul vânzărilor Lodgy și să satisfacă cererea tot mai mare de crossovere din Europa. Practic, noul model va fi produs pe platforma actuală, pe care este construit Lodgy, care folosește unele repere comune cu Duster, cu precizarea că acesta nu va dispune și de tracțiunea 4x4.

Lungimea sa ar putea ajunge la aproape 4,60 metri, având motorizările standard, benzină și diesel, respectiv 1.6 litri Sce, 1.3 litri TCe și 1.5 dCi.

Cea mai mare diiferență dintre actuala generație și viitoarea va fi desgnul, care va urma stilul SUV, cu o gardă la sol mai mare și ornamente specifice crossoverelor.

Informațiile Profit.ro, din surse apropiate companiei Dacia, publicate în vara anului trecut, arătau că Dacia și șefii de la Renault au decis să transforme Lodgy într-un SUV, pentru a se adapta schimbărilor radicale de pe piața europeană, unde MPV-urile au devenit istorie, lăsând loc SUV-urilor. Actualul Lodgy are de ceva timp o versiune Stepway, care se vinde tot mai bine pe piețele vestice și chiar în România.  Pe piața din România costă 12.900 euro, fiind mai scump decât Duster. Modelul beneficiază de o platformă alungită (2,81 metri) și are o lungime specifică segmentului compact, 4,52 metri, care permite amplasarea a două scaune de mici dimensiuni în portbagaj.

Aceste trăsături vor fi menținute și la viitorul model, despre care încă nu se știe dacă va fi numit tot Lodgy sau va primi numele vehiculat în ultimele luni, Grand Duster.

FOTO BMW Concept iX3, prezentat la Beijnig ca un studiu pentru viitorul SUV electric, ce va fi produs în China CITEȘTE ȘI FOTO BMW Concept iX3, prezentat la Beijnig ca un studiu pentru viitorul SUV electric, ce va fi produs în China

Viitorul SUV Dacia va fi lansat în 2019, în momentul în care Lodgy își va încheia ciclul de viață. Celălalt model similar, Dokker, lansat simultan cu Lodgy în 2012, va fi menținut în gama Dacia, fiind la rândul său un succes de piață în Europa.

Modelul Dacia Lodgy este fabricat în Maroc, iar viitoarea generație, SUV-ul Grand Duster, ar urma să fie produsă în aceeași uzină, nu la Pitești, unde este fabricat actualul Duster.

Anterior, și Marc Suss, șeful Gamei Acces din Renault Group, care include și familia Dacia, dar și unele modele Renault derivate din această familie, confirmase viitorul SUV, fără să ofere prea multe detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
suv
lodgy
marc suss