CONFIRMARE Germanii de la Sennder, evaluați la 1 miliard de dolari, deschid un birou în România, după achiziția Uber Freight, și lansează angajări

CONFIRMARE Germanii de la Sennder, evaluați la 1 miliard de dolari, deschid un birou în România, după achiziția Uber Freight, și lansează angajări
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 4 mai 2022
Transportatorul german rutier de mărfuri Sennder a anunțat deschiderea biroului din România, confirmând astfel operațiunea prezentată în aprilie de Profit.ro. Compania l-a numit pe Bogdan-Gabriel Steliean, cu o experiență de peste 10 ani la DHL și GEFCO, la conducerea operațiunilor locale și va angaja 30 de persoane pentru extinderea echipei, până la sfârșitul anului. Vezi mai jos anunț privind noi achiziții.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Sennder, principalul expeditor digital de transport de marfă din Europa, lansează un nou birou în București, intrând pe piață ca primul furnizor de transport digital de marfă din regiune. Cu 11 birouri în toată Europa, Sennder își continuă expansiunea strategică pentru a-și crește densitatea rețelei de transportatori. Noul birou din București se adaugă prezenței tot mai mari a Sennder în Europa Centrală și de Est, cu birourile din Polonia și țările baltice", anunță compania.
 
Cu peste 90.000 de șoferi și 25.000 de companii de transport, România este, potrivit Sennder, una dintre piețele logistice cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa și o poartă esențială între estul și centrul continentului.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Compania vrea să-și extindă echipa de la București de la 11 angajați în prezent la 40, căutând personal pentru toate pozițiile, inclusiv HR, finanțe și vânzări.

"Extinderea este următorul pas logic pentru a aduce mai multă densitate celei mai mari rețele de transportatori din Europa. În condițiile în care logistica europeană se confruntă cu volatilitate, căutăm să ne susținem poziția în Europa Centrală și de Est cu mai mulți transportatori și expeditori", a declarat Bogdan-Gabriel Steliean, Senior Manager, Operațiuni Sennder.
 
Întrebat dacă Sennder plănuiește și achiziția unor companii de transport din România, un purtător de cuvânt al companiei a afimat că expansiunea organică este considerată opțiunea potrivită. "Ca o afacere cu ambiții mari, vom continua să căutăm oportunități pentru a ne consolida poziția în piață și vom accesa toate oportunitățile pe măsură ce apar", a spus el, pentru Profit.ro.
 
În toamna anului 2020, compania germană a achiziționat afacerea europeană de transport de marfă a Uber. 
 
Uber Freight este o platformă logistică construită de Uber în România, fiind una dintre cele mai mari rețele de transportatori activate digital din lume.
VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

Cele două companii și-au unit atunci forțele pentru industria digitală de transport de marfă în Europa, SUA și Canada. 

Uber a achiziționat la rândul său o participație minoritară la Sennder, ca parte a acestei tranzacții. Anterior, Sennder a fuzionat cu omologul francez Everoad și a creat un joint-venture cu Poste Italiane, cel mai mare operator logistic din Italia.
 
De la înființarea sa, în 2015, Sennder, cu sediul în Berlin, a strâns peste 120 de milioane de euro de la investitori de top, inclusiv Accel, Lakestar, HV Ventures, Project A și Scania, anul trecut având o evaluare de 1 miliard dolari. 
 
Compania are birouri în 7 țări, peste 500 de angajați și operează lunar 50.000 de livrări în toată Europa, prezentându-se drept principalul expeditor de marfă digital european, cu o flotă de 10.000 de camioane în toată Europa. 
 
Piața europeană de transport de marfă este evaluată acum la aproape 400 de miliarde de euro.
viewscnt
Afla mai multe despre
sennder birou bucurești