Tranzacție: International Alexander, fondat de arădeanul Simion Apreutese, cumpără afacerile Brandl Industries din România și Cehia

Tranzacție: International Alexander, fondat de arădeanul Simion Apreutese, cumpără afacerile Brandl Industries din România și Cehia

Brandl Sibiu

Florentina Dragu
Florentina Dragu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 feb 2021

Holdingul International Alexander, fondat de omul de afaceri arădean Simion Apreutese, a cumpărat subsidiarele din România și Cehia ale producătorului german de componente auto Brandl Industries, aflat în proces de restructurare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția vizează fabricile Brandl din Sibiu și Kaplice, Republica Cehă, precum și divizia de managementul serviciilor, cu sediul în Germania.

La fabrica Brandl din Sibiu lucrează 600 de angajați, în timp ce fabrica din Kaplice are aproximativ 300 de angajați.

Dacia Bigster - unul din cele 7 modele ale proiectului P13X, între care și noul Duster, Lada Niva și un SUV Renault. „Le vom spune celor de la Dacia că nu pot merge în segmentul D, vor trebui să aștepte!” CITEȘTE ȘI Dacia Bigster - unul din cele 7 modele ale proiectului P13X, între care și noul Duster, Lada Niva și un SUV Renault. „Le vom spune celor de la Dacia că nu pot merge în segmentul D, vor trebui să aștepte!”

Fondată în 1970, Brandl Industries (Brandl Maschinenbau) este furnizor de componente pentru industria auto, având printre clienți nume ca Audi sau BMW. Compania și-a închis, în aprilie anul trecut, sediul central din Bavaria și a transferat producția la unitățile din străinătate, ca parte a unui proces de restructurare.

Holdingul International Alexander a fost înființat la Arad în 2003 de Simion Ioan Apreutese. Companiile din holding, cu peste 1.000 de angajați și operațiuni în România, Ungaria, Serbia și Germania, furnizează servicii de transport rutier, aerian și maritim de mărfuri, de depozitare, de managementul recipientelor (spălarea și mentenanța cutiilor), servicii express, precum și servicii integrate de logistică și real estate.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

În 2019, ultimul an pentru care sunt disponibile date, International Alexander a obținut afaceri de peste 402 milioane de lei (82,5 milioane euro), în urcare cu 24% față de anul precedent. Profitul net a crescut cu 16%, de la 16,3 milioane de lei la 18,96 milioane de lei (circa 3,9 milioane euro).

Recent, holdingul a primit avizul Consiliului Concurenței pentru preluarea trans­por­tatorului de marfă Vio Trans Grup, din Dâmbovița.

viewscnt
Afla mai multe despre
brandl romania
brandl sibiu
international alexander holding
tranzactie
componente auto
brandl industries
simion apreutese
achizitie fabrici