FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 feb 2021

Audi a prezentat în premieră mondială al treilea său model electric din familia e-tron, GT, un coupe cu patru uși, un Grand Tourer care are foarte multe în comun cu Porsche Taycan și care vine să completeze oferta pe care grupul Volkswagen o aduce pe piață în segementul vehiculelor electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Un design spectaculos, proporții desprinse din segmentul automobilelor sport de lux, propulsie exclusiv electrică, acestea sunt doar câteva din trăsăturile noului model, dezvoltat pe platforma PPE a grupului, aceeași folosită de Porsche pentru modelul Taycan.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Din punct de vedere al dinamicii, mașina asigură o putere de 470 CP (238 CP motorul pe față și 435 CP motorul spate), iar versiunea sport RS ajunge până la 560 CP (238 și 456 CP), valori incredibile, care conduc la o accelerație de numai 3,3 secunde (4,1 secunde pentru versiunea de bază), de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă ajunge la valori comparabile cu cele ale celor mai rapide automobile sport cu motoare pe benzină: 250 km/h, fiind limitată electronic. Cuplul maxim al motorului este de 630 Nm (830 Nm pentru RS).

Vodafone Kids Ski Challenge, Azuga, 12-13 Februarie 2021. Copiii noștri au nevoie de sport, aer liber si competiție CITEȘTE ȘI Vodafone Kids Ski Challenge, Azuga, 12-13 Februarie 2021. Copiii noștri au nevoie de sport, aer liber si competiție

Audi e-tron GT dispune de o tracțiune integrală, asigurată de cele două motoare care acționează fiecare punte și, de asemenea, o direcție integrală, care îi conferă o stabilitate superioară pe șosea, chiar și la viteze mari. Suspensia adaptabilă completează perfect comportamentul sportiv al noului model electric.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Bateria noului Audi e-tron GT are 85 kWh și garantează o autonomie de 488 km, o valoare mică în comparație cu alte modele electrice de pe piață, însă una explicabilă în raport cu performanțele pe care le oferă mașina. Sistemul de încărcare este unul pe 800 V, care permite încărcarea bateriei cu puteri foarte mari, într-un timp scurt: 80% din capacitatea bateriei poate fi încărcat în 23 de minute, la o stație de 270 kW. Încărcătorul standard este de 11 kW, pentru AC, și permite încărcarea acasă, peste noapte.

FOTO Viitorul VW ID.6, dezvăluit din greșeală de Ministerul Industriilor din China CITEȘTE ȘI FOTO Viitorul VW ID.6, dezvăluit din greșeală de Ministerul Industriilor din China

Dimensiunile noului e-tron GT sunt 4,99 metri lungime, 1,96 metri lățime, cu o înălțime de 1,41 metri și un ampatament foarte mare, de 2,9 metri. Dimensiunile le depășesc pe cele al modelului R8, vârful de gamă al Audi, pe care noul model ar putea să-l înlocuiască în gamă, chiar dacă neoficial.

La interior, modelul Grand Turismo de la Audi dispune de toate tehnologiile pe care marca le-a propus până acum în cele mai sofisticate modele ale sale, în plus lăudându-se cu faptul că nu este echipată cu suprafețe din piele, materialele fiind toate ecologice, pentru a sublinia sustenabilitatea acestui model electric. Sistemul dual-display, cu Audi Virtual Cockpit, cu două ecrane de 12,3 și 10,1 inci oferă o panoramă futuristă asupra sistemelor mașinii, cele dinamice și cele de infotainment.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Printre detaliile care impresionează la noul model se numără și sunetele de care șoferul dispune, acestea fiind realizate de specialiști care au ales și înregistrat cele mai sofisticate sunete pentru motor, pentru frânare sau pentru diferite operațiuni realizate de șofer.

Audi e-tron GT este produs în uzina de top a mărcii, în Neckarsulm, pe aceeașai linie cu R8, iar prețul anunțat, pentru piața din Germania, este de 99.800 de euro, în timp ce versiunea de top RS poate fi comandată la prețul de 138.200 de euro.

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

viewscnt
Afla mai multe despre
audi e-tron gt
audi electric
audi grand turismo