FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier

FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 feb 2021

Nissan a lansat două noi modele extrem de importante pentru companie, cu o amprentă majoră pe piața americană. Este vorba despre noua generație Pathfinder și de pickup-ul Frontier, echialentul Navara pe piața americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Nissan Pathfinder și Frontier sunt cele mai noi modele ale japonezilor, cu destinația SUA, acolo unde aceste tipuri de caroserie sunt încă la mare căutare. Pathfinder este un SUV de clasă medie, care a a fost vândut și în Europa, dar la care Nissan Europe a renunțat, din cauza motoarelor prea mari. Frontier a fost denumirea folosită de Nissan pentru pickup-ul Navara, pe piața americană, și care acum are o versiune exclusivă, nou-nouță, pentru americani. Cele două folosesc platforme diferite, respectiv platforma de clasă medie a Nissan/Infiniti, (anterioară CMF-C/D a Alianței Renault Nissan) pentru Pathfinder, și platforma destinată camioneteleor și SUV-urilor mari americane a Nissan, pentru Frontier.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

„Astăzi, proprietarii de SUV-uri mari vor vehicule care sunt puternice și solide, în același timp să aibă tehnologii de siguranță avansate, pentru a-și ține familiile în siguranță, dar și confortabile pe parcursul aventurilor de zi cu zi, iar noul Pathfinder 2022 este gata să plece în aceste aventuri”, a declarat Jared Haslam, vicepreședinte Nissan America de Nord.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Cu un design nou, modern, futurist, dar masiv, pătrățos, beneficiind în același timp de tehnologii de ultimă oră, Pathfinder oferă americanilor ceea ce-și doresc: mașini mari, spațioase și capabile să străbată orice fel de teren, cu un nivel de lux și confort interior comparabil cu cel al limuzinelor. Motorul este și el pe măsura pretențiilor americane: 3.5 litri V6, cu 284 CP. Capacitățile 4x4 ale mașinii sunt de necontestat, sisstemul Drive& Terrain Mode, cu 7 moduri de rulare, fiind destul de sofisticat pentru a asigura aceste capacități.

După succesul din Franța, Dacia se confruntă cu o scădere majoră în Germania CITEȘTE ȘI După succesul din Franța, Dacia se confruntă cu o scădere majoră în Germania

În plus, Nissan oferă clienților Pathfinder și sistemul ProPilot, de asistență, care asigură o autonomie de nivel 2 la rularea pe șosele.

La rândul său, Frontier se separă pentru prima dată de Navara, care va fi vândută în continuare pe piețe din toată lumea. Frontier destinat americanilor este un pickup de clasă medie, cu un design spectaculos, care va concura modelul Ranger de la Ford, în segmentul pickup-urilor medii. Grila masivă, cu un design geometric, farurile cu LED cu aspect techno și detaliile de forță ale noului model îi asigură o apariție spectaculoasă.

Tehnic vorbind, Frontier va rămâne pe structura clasică, caroserie pe șasiu, perfectă pentru un vehicul de lucru. Motorul standard va fi un V6 de 3.8 litri, de 310 CP, o versiune îmbunătățită a celui utilizat până acum de generația anterioară.

Din punct de vedere al sistemelor de asistență și de conectivitate, noul Frontier se laudă cu cele mai noi tehnologii din portofoliul Nissan, chiar dacă la interior habitaclul păstrează aspectul dur, clasic, de off-roader.

Pickup-ul va fi disponibil în variante cu cabină simplă și dublă, cu tracțiune pe două roți sau 4WD și cutie automată.

FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier

FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier

FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier

FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier

FOTO & VIDEO Nissan a prezentat noile generații Pathfinder și Frontier

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
pathfinder
frontier
navara
nissan navara 2021