Conflictul dintre VW și furnizorii de componente auto, soluționat la capătul unor negocieri maraton

Conflictul dintre VW și furnizorii de componente auto, soluționat la capătul unor negocieri maraton
scris 23 aug 2016

După negocieri care au durat peste 20 de ore, Volkswagen a ajuns, marți, la un acord cu cei doi furnizori care au sistat livrările de componente, forțând grupul auto să întrerupă producția de mașini și motoare la mai multe fabrici.

Volkswagen și companiile CarTrim și ES Automobilguss, parte a grupului Prevent DEV, au încheiat un parteneriat pe termen lung, iar cei doi furnizori s-au angajat să reia livrările de componente cât mai curând posibil, scrie Reuters, care citează cotidianul german Hannoversche Allgemeine. CarTrim produce materiale pentru scaune, iar ES Automobilguss elemente de transmisie.

Conflictul dintre Volkswagen și cei doi furnizori a izbucnit după ce grupul auto a anulat unilateral mai multe contracte, fără să ofere explicații sau compensații.

Șoferii au un motiv de bucurie: Prețul carburanților ar putea rămâne relativ constant în 2016. OMV Petrom anticipează un preț mediu al petrolului de 40 dolari/baril CITEȘTE ȘI Șoferii au un motiv de bucurie: Prețul carburanților ar putea rămâne relativ constant în 2016. OMV Petrom anticipează un preț mediu al petrolului de 40 dolari/baril

"Din cauză că Volkswagen a refuzat să ofere compensații, CarTrim și ES Automobilguss au fost nevoite să oprească livrările", potrivit unui comunicat al Prevent DEV, preluat de Automotive News.

Pe fondul disputei, Volkswagen a anunțat întreruperi de producție la șase fabrici din Germania, inclusiv la fabrica din Wolfsburg, unde își are sediul compania. Producția va reveni gradual la normal, au declarat marți reprezentanții grupului auto.

Potrivit analiștilor de la UBS, sistarea producției timp de săptămână la fabrica din Wolfsburg echivalează cu o scădere de circa 100 milioane de euro a profitului brut.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
furnizori componente
disputa
conflict